Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evim Kabuk Evim
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=674965&PN=1
Tanganyika Kabukçulları Ve Diğerleri
Lamprologus, Neolamprologus, Altolamprologus,
Lepidiolamprologus, Paleolamprologus
Julidochromis, Telmatochromis,
Chalinochromis, Variabilichromis vb. türleri kapsamaktadır.
Tropheus ve Frontosa gibi türleri içermez.
Beğenenler: [T]22759,predator[/T][T]91062,KarabeY[/T][T]28631,cengiz han[/T][T]15996,kAaLpS[/T][T]19922,Amazonia[/T][T]9253,pilatin[/T][T]133119,mr.pivot[/T][T]150810,mcetindas[/T]
Çeviren: Sergen Tuncer
Yazan: Angel M. Fitor
Kaynak: http://seaframes.wordpress.com[/QUOTE]
Demekki bizde suyumuzdaki sertlik derecesini yükselterek uzun vadede kabuklarımıza sahip çıkabiliriz. Elbette göldeki karbonat çökeltisi kadar sert bir ortam hazırlayamasakta her daim suyu tamponlayacak bir kum ve filtre malzemeleri ile sertlik derecesini yüksek tutmuş oluruz. Çünkü akvaryum ortamında kapalı devre dönüşüm yapan suda bu kendi kendine oluşmaz.
Beğenenler: [T]124940,cafein[/T][T]134584,yasintt[/T]
Bana gelirse işimden dolayı ve balıklarımda durum değişikliği olmadığı için konuya katılım yapamıyorum...
Otostigmalar gerçekten koca ağızları ve üst yüzgeçleri ile akvaryum da tam bir pitbull vari davranışları sergiliyorlar...Elimde iki çift mevcut ve de ikisinden de yavru alındı ama malesef ben daha alamadım...Yakında inşallah yavrularını görmek nasip olur...
Sexfasciatuslara gelirsek; onlar iki erkek üç dişiler ama akvaryumda uygun bir mağara ortamı olmadığı için henüz yavru alamadım...Yapısı gereği çok hırçın olan bu balık ben de herhangi bir kavga girişimin de bulunmadı...Dişleri bu kadar belirgin olan başka bir balık görmedim (piranha hariç)...
Yani diyeceğim o ki; herkes hangi balığı izlerken huzur buluyorsa onu beslesin...Şu da unutulmasın merak sonucu birgün kabukçul tankı kurar iseniz kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz...
Saygı ve selametle...
Beğenenler: [T]136107,HAKAN_38[/T][T]55377,Umut Katipoğlu[/T][T]9253,pilatin[/T][T]99042,SmallCandyThing[/T]