Tanganyika satisi
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 20:29
Merhaba
Cok uzun zamandir dikkatimi cekiyor. Ne zaman ilanlara baksam inanilmaz derece tanganyika satildigini goruyorum. Yuksek fiyatlari nedeniyle almakta zorlandigimiz, rahat etsinler diye devasa akvaryumlar kurdugumuz bu turun satisi neden bu kadar fazla ?
Ozellikle daha once satis yapan, yani tanganyika turlerini elinden cikaran veya cikarmak zorunda kalan arkadaslarin yorumlarini merakla bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 20:57
Ben frontoza brundi ve brikardi üretiyor ve satıyorum. Bu balıklar satılırken kaliteli cichlid diye satılmaktadır.Malawi beslerken tanganyikaya geçen çok olmuştur.Çünkü bu balıkları besleyenlerin çoğu yavruda alabilmek için besler üretmeye üretiyorum bari satmaya kalaktığımda para etsin felsefesi ağır basıyor.Bu sebeple tanganyikaya talep oldukça fazladır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 21:25
Ben size kendimden bir örnek vereyim.Benim aceilerim yavrulamıştı.O zaman iki tane de akvaryumum vardı.Birinde damızlıklar diğerinde yavrular vardı.Yavrular büyüdükten sonra artık akvaryum yetmez oldu ve satmaya karar verdim.İnanın satana kadar akla karayı seçtim.Fiyatı düşürdüm olmadı.Toplu olarak değil tek tek satmaya karar verdim olmadı.En sonunda birini buldum ve yem parasını karşılamayacak bir fiyata sattım.Geçenlerde de duboisi yavruları almıştım.Ocellatus gold alabilmek için onları satmam gerekiyordu.İlanı verdiğim gün teklifler gelmeye başladı ve kar ederek sattım.İşte aradaki fark bu.Neden tanganyika balıkları seçiliyor?İşte bu yüzden.Kim zarar etmek isterki?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 21:46
Tropheus için konusuyorum inanılmaz guzel , hareketli ve renklı balıklar . Bende 3 farklı tür var ve masallah cok guzeller .
Pahalı ama zevk için değer .
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 01:42
[QUOTE=dejawu]Işık tropheusta [/QUOTE]
djtoza 2007-06-02 01:42:45
tropheus ayrı bir zevk, lütfen tanganıka sınıfına koymayın.
lütfen
saygılar............
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 01:44
Her balığın güzelliği farklıdır.Tropheus meraklısı olarak belirtmek isterim.
Tanganyika'da binlerce güzel balık var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 01:55
Tanganyika balıklarının sosyal yaşantıları da değerlerine değer katıyor.Tangayikaya geçen hem maddi hemde manevi yönden mutlu olur:))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 06:04
benim bildiğim genel sebep,
önce heves edip, sonra soğumak, düzenli bakım isteyen türle ilgilenmenin zor gelmesi vs.
Nasılki her insan mutlaka hayatında bir kere bir enstürman için kursa gitmiştir ancak o kursları bitiren oranı %1 bile değildir :) onun gibi bir şey.
Akvaryum hobisi, uzun soluklu emek ve sabır isteyen bir hobidir.
zaten dikkat ederseniz yeni başlıyan herkesin ilk sorusu ne zaman yavru alırım olur. Türk insanı ne beslerse beslesin, hemen ondan yavru almak ve para kazanmanın hesabını yapar buda gerçek. ( köpeklerdede bu böyledir, papağanlardada) :)
Çok açık ve net söyliyeyim. diyelimki tropheus yavrusu satıp para kazanmak istiyorsunuz. 1-2 yıl tropheusların yetişkinliğe ulaşmasını bekliyeceksiniz. bu arada hastalıktan, kavgalardan ölenler olacak kolonide, ondan sonra o balıklar çiftleşecek 20-30 yavru yapacak, diyelimki çok iyi baktını 10-15 tanesi satılacak boya ulaştı ve satacaksınız elinize en fazla 150 ytl geçecek :)
tabi tankıydı, kumuydu, yemiydi, elektriğiydi, filitresiydi, ısıtıcısıydı, balıklara vereceğiniz paraydı derken, o 150 ytl onda birini amorti etmez. ki bir çok tanganika türü özellikle tropheuslar çok uzun aralıklarla ve çok az sayıda yavru verirler, ( calvus, leleupi, leptosomalar hariç. ki onlarıda üretmek fantazi gibi bir şey şans işi)
Ki, piyasada emin olun en fazla alıcı bulan türler tanganikalar değil , sarı prensen, yunus, ahli gibi türlerdir. bunların yavrusunu kolaylıkla götürüp eminönünde satabilirsiniz. prensesler bir üremeye başladılarmı her ay üredikleride olur.
ancak, ticari amaçla balık üretimi, profesyonel bir iştir. özel tanklarda, özel yemlerle ve tekniklerle ticari gelir getirecek şekilde üretilirler. çek cumhuriyeti ve singapurda yapıldığı gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 00:16
Mesela calvus türleri, seyir zevki isteyenler için ideal bir tür olarak görülmeyebilir. Ancak hareketsiz durdukları anda bile, uygun yaşama ortamı oluşturulmuşsa asilliğini izlerken hissedebiliyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 05:33
George J. Reclos diyorki
''Balık bakımı oldukça pahalı bir hobi. Özellikle de bunu tehlikeye atmadan doğru yollarla yapmaya çalışırsanız… Balık yetiştirmekten kazanılacak para tekrar hobinize geri dönüşüm yapacaksa bu bence ticaret değildir.'' Tamamıyle kendisine katılıyorum. Ama burada benim gördüğüm bunun tam tersi. Satılanlar genellikle hobiyi ileriye götürmek için değilde para kazanmak için yapılıyor diye düşünüyorum özellikle yazılanlar ve satışta Tanganika ağırlıklı balıkların olması beni bu yönde hareket ettiriyor. (bu kanıya varmamın başlıca nedeni hiçbir bilimsel çalışmanın belli başlı bir kaç kişi dışında yapılmaması)serkaniltar 2007-06-04 05:35:46
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir