Tatildeyim İstanbuldan gelen haber
herkeze saglıklı ve bol yavrulu balıklar diliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gerçekten çok şanslıymışsınız Zerhan Bey. Ama ya balıklar ölseydi , hiç üzülmeyecekmiydiniz ? Bile bile o canlıları öyle bıraktınız. Yazık!
Saygılar
bu arada tatil yerim Marmara Adası ve balıkların üreme dönemlerinde avlanmaları gerçekten çok kötübindikleri dalı kesmekten farkı yok!! bilinçlenmeleri ümidiylebir çift balık verip üremetmelerini istesek anlarlardı üreme döneminin ne demek oldugunuahhhh ahhh
saygılarımla.
Arkadaşlar lepistes yavruları canlıdan bile sayılmıyor artık. Öyle çok ürüyor ki bu hayvanlar, belli bir yerde nüfus kontrolü zorunlu oluyor. Benim eskiden 140 lt civarı bir akvaryumum vardı. Yaklaşık 40 dişi 30 erkek lepistes koydum. Aradan 3 ay geçince 3 tane 35'er litrelik yavrı tankı almak zorunda kaldım. Artık öyle bir yere geldi ki hem yavru tankları hem ana tanklar lepistes yavrusu ile kaynamaya başladı. Akvaryumcuya, arkadaşlara bedavaya vermeye çalıştım ona rağmen sayı kontrolden çıktı. Ben de hepsi beraber öleceğine bir kısmı doğal seleksiyonla gitsin diye akvaryuma 2-3 tane japon attım. Yakaladığı yavruyu yesin diye. Japonlar aşırı canlı yemden(!) çatladı ve öldü. Sonra akvaryumu olan olmayan(?) herkese yavruları ve büyükleri dağıttım. Buna akvaryumcu dahil. Artık öyle bir hale gelmiştim ki yaklaşık 200 yarı yetişkin lepistesi bedava verdim.
dipnot: Tüm tankları yaklaşık 6-7 tane hava motoru besliyordu. O bile artık yetmiyordu.
Sonuç: Zerhan Bey'e hak vermemek elde değil.
[/QUOTE]
Neyse Zerhan Bey bu açından düşünmemiştim . Siz de haklısınız . Tekrar şanslı olduğunuzu belirteyim .
Saygılar