Tropheus akvaryumuna çeşme suyu?
Merhaba.Dün aksam 450 lt akvaryumumu boşaltıp tekrar doldurdum. Nedeni tür değişikliği 8 adet frontosamı satıp yerine 15 adet tropheus ıkola aldım.Suu tamamen çesmeden doldurdum ve dezenfekten ekledim bunun dışında başka birşey eklemelimiyim yoksa yeterlimi.Ayrıca 3 çeşit yem kullanmayı düşünüyorum acaba hangi yemleri kullanmalıyım.Teşekkür ederim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Umarım balıklarınızı kaybetmezsiniz. Suyu boşaltmaktaki amacınızı anlayamıyorum.
Bir akvaryum eskidikçe sağlıklı bir yer olur. İlk kurulum bir akvaryum için en riskli zamandır.
Akvaryumu boşaltmamın sebebi yerini değistirdim o yüzden boşaltmak zorunda kaldım.Su hazırlayıcı eklesem sorun olurmu dezenfekten seranın mavi olan 450 lt 15-20 damla ılave ettım.Yardım edecek başka birisi yokmu balıklarımın ölmesini istemiyorum :(
Güvendiğiniz bir akvaryumdan biraz su aşılayabilirsiniz yada filitreniz cok fazla kapalı kalmadıysa boş olarak çalıştırın.Son olarak sera aquatan ekleyebilirsiniz.
İkolalar bitkisel beslenirler protein ağırlıklı beslerseniz sindirim problemleri yaşarlar ve bloat olabilirler.Sera flora ile besleyebilirsiniz..
Teşekkür ederim zaten suyun yarısını buyuk plastik varile boşaltmıştım yani yarısı eki sudan.
Şu an balıklar bir arkadaşımda yani satın aldığım arkadaşta.Yanlız birşey daha var eski akvaryum suyu dediğim diğer suyuda yeniydi yani akvaryumu kuralı 1 hafta oldu diğer suda 1 haftalık oturmuş bir su değil.
Balıkların sağlığı daha önemli. Arkadaşınız eminim durumu anlayacaktır. Siz o halde gidin ve test kiti alın. Yukarıda ismini yazdığımdan. Değerleri ölçün ve bize bildirin. Ona göre yardımcı oluruz. Başka birşey bilmeden buradan daha fazla yardımcı olmaya çalışmak boşa olur.