Ucuza Üretimhane
Hiçbir iş düşünüldüğü kadar kolay değildir.
- Plastik (fiber) depolara cam'dan gözetleme yerleri yapmayı düşünmeyin, çünkü içine su girdiğinde esneyecektir ve cam'da aynı esnekliği sağlayamayacağından cam kısmı ya patlar yada su kaçırır.
- Filtre olayını söylediğiniz şekilde çözebilirsiniz, sorun olmaz.
- Isıtma konusu sadece ısıtma değil ısıyı sabitlemektir, olayın bakır boru kısnmı çelik boru boru kullanılarak aşılır fakat siz bir binanın kalorifer sistemini ısıtma için kullanacaksanız ısı durmadan yükselecektir, ısıyı sabit tutacak termostat ve suyu kesecek röle sistemine ihtiyacınız var.
- Büyük tank kapasitelerinde balıkları yakalamak ayrı bir sorundur.
- Size aylık kar sağlayacak balık sayısı 1000'lerle ifade edilir, peki her ay binlerce yavru alabileceğiniz damızlık balıkların sayısını hesapladınız mı? her balık size 30 yumurta sağlasa ve bunlardan hiç kaybınız olmasa aylık 3000 balık üretmek için 100 damızlık balığa ihtiyacınız olacaktır. Bu balıkları büyük bir tankta (bahsettiğiniz su depolarında) tutarsanız, yumurtaları almak istediğinizde balığı o kadar çok kovalamak zorunda kalırsınız ki yumurtaların hepsi balık tarafından yutulur. ayrı tanklarda muhafaza etmek isterseniz de 100 damızlık balık için ayrılacak akvaryum yada depo'lar da pek ucuza mal olmaz.
- Üretime geçmek için devletten izin almanız gerekiyor, bunu kaçak olarak ta yapabilirsiniz fakat sadece bir ihbar sonucunda üretimhanenize baskın yapılması sonucunda sizde size mekanı sağlayan kişi de ağır yasal sorumluluklar altına girer, eğer piyasaya balık satacaksanızda mutlaka birilerinin o piyasadaki pazar payından götüreceğiniz için dokunduğunuz kişiler bunu yapar. Üretimhane için izin almakta pek kolay değildir.
- Başlangıçtaki damızlık balıkların ücretini dert ediyor ve bir akvaryumcuda tanıştığınız kişilerden damızlık edinmeyi düşünüyorsunuz, peki bu kişi size kaç adet damızlık balık verebilecek ki? Eğer bu işten rant sağlamayı düşünüyorsanız, başlangıçtaki damızlık sayınızda düşündüğünüz maksimum rakamda olmasa bile en az %30'u kadar olmalı.
- Pazar araştırması iyi ve detaylıca yapılmalı, satış yapmayı düşündüğünüz çevre doyuma ulaştığında nerelere ve nasıl satış yapabileceğinizi şimdiden araştırmalı ve gerektiğinde toptan fiyatın yarısına vererek pazar payınızı artırmalısınız. Fakat bu esnada maliyetler de göz önünde tutulmalı. Maliyetten saymadığınız birçok şey karşınıza yüklü tutarlar olarak geri dönebilir.
Düşüncenize saygım var, fakat masraf yapmadan, sizin düşündüğünüz şekilde bu işin yapılabileceğine inanmıyorum, Fakat inanmasam da inşallah yapabilirsiniz.
[/QUOTE]
+1
Sayın SEMERCİ gerekli açıklamayı detayıyla yapmış.Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Siz kara geçinceye kadar üretimhanenin masrafları devam edecektir. Bu durumda da sizin masraflarınızı en az 6 ay karşılayacak paranın bir kenarda bulunması gerekir.
Bu masraflar arasında:
- Elektrik
- Su
- Acil durumlar için ilaç
- Eskiyen ekipmanların değişimi ve tamiri
- Yem (En büyük masraf)
- Maliyet karşılanıncaya kadar balıkların teslimatına harcanan kargo vs. ücretleri
Ayrıca bir akvaryumcu için mal sağlayan kişiyi değiştirmek büyük risktir. Sizin bu riskin karşısında durabilmeniz için 50-60 bin balık üreten kişilerden daha ucuza balık vermeniz gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gelişmiş ülkelerde üretilen balıklar seçkinlik için özenle beslenip, satışının ardında kendi ülkenin ismini bile taşıyacak nitelikteyken; Türkiye'de üretilen balıklar, Singapul gibi ülkelerde üretilen ucuz fakat satın alınan balıkların hatırı sayılır kısmın sağlıksız olduğu kondisyonda piyasaya sunuluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir