Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Daha önceden bu konuyla ilgili bilgisi olan vede bunu bir başlık açıp paylaşmayan (paylaşmama nedenlerini anlasamda) arkadaşlara ufakda bir sitem etmek istiyorum. Keşke bu konuyu ilangi'ler bukadar yayılmadan açsaydınız.
Buradan aslında çok güzel bir derste çıkıyor. Modaya uyup! Kendi kafamıza göre iş yapmayacağız. Abi oradan şu kadar dişi şukadar erkek balık ver gölden gelsin yeter dememek gerekiyor.muş
Benim gibi bilgisi az olanlar için söylüyorum, şayet herhangi birimiz bir balığı besleyecekse bu balığı almadan önce iyice tanıyıp almaya o şekilde gitmelidir. Veya bir bileni ikna edip onun nezaretinde bu alımı gerçekleştirmelidirki sonu hüsran olmasın.
Son söylediğiniz "formu kötü balık besleme" ile ilgili olan cümleyi şöyle değiştirerek sorarsak daha iyi olabilir. İkola ve bemba kırması bir balığı nekadar beslemek istiyorsak/istemiyorsak diğer balıklar içinde bu geçerli olmalı... Her nekadar ismi çok popüler olsada. (balık ismi geçen balık değilse tabi)
Amacımız, satın aldığımız balıkların gerçekten adı doğru ve sevdiğimiz balık olması ise.
Emrullah bey tabiki dediğiniz gibi konu kötü form iyi form değil sizinde belirttiğiniz gibi konu ilangi adındaki balığın ilangi olup olmaması. Burada benim söylemek istediğim sayfanın başından beri kötü forma sahip olabilir her tropheus aynı olmaz kimisinde renk farklılıkları olabilir (buna zaten katılıyorum) gibi konuşmalar söylemler geçti yazımda bunları kıstasa alarak yazdım yoksa zaten başlıktanda anlaşılacağı gibi konu balıkların ilangi olup olmamasının araştırılması bu bariz açık net bir şekilde belli.
Diğer bir husus olan sadece örnek amaçlı yazmış olduğum yani ilangi diye formu kötü olsada beslenilen balıklarda isim ilangi formu o saatten sonra önemli değil edasıyla beslenen kötü formda olan balıklar ilangi ismi var diye besleniyor. Burada adının vermiş olduğu güzellikle formu kötü olsada besleniyor, sonuç itibariyle asıl söylemek istediğim ise formu kötü türünün iyi bir örneği olmayan bir balığı kolay kolay kimse beslemek istemez ki her defasında bunlar her hobici tarafından dile getirilir (türünün güzel örneği olsun safkan olsun cinsi önemli değil) Ama ilangi diye formu kötü olsada besleniyor demekki diyorum balığın safkan yada türünün güzel örneği olmasına gerek yok ismi olsunmuş diyorum. Ben kendi şahsıma şunu söyleyebilirim ve yineliyorum ismi var diye ilangi besleyeceğime safkan ve formu çok iyi diye bemba beslerim,ikola beslerim,murago beslerim,hangi tropheus olursa olsun safkan türünün güzel örneği olsun benim için tatminkardır. Teşekkürederim...Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hani benim de balıklarım böyle diye 1 üyemiz bile var mı resmini koyabilen , bu son 3 balığın olduğu resim gibi ?
Valla bence alakası bile yok.Adam profesyonel makinayla çekmiş. Belliki fotoğrafçılık bilgiside çok yüksek. Ama ne forumda tartışıldığı gibi sarı nede forumdaki bazı arkadaşlarımızın ilangilerinden daha güzeller. Elinizi vicdanınıza koyun. Yiğidi öldür hakkını ver demişler.