Vatoz ne yer?
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2007 11:55
Selamlar,
4 cm vatozum var. Akvaryum camı ve kayaları yosun gibi bişey kaplamıstı cıvık bişey. Vatoz aldım 3-4 günde hepsini sildi süpürdü. Şimdi ne yiyecek peki? Ne verebilirim?. (salatalık demeyin arkadaslar bu mevsimde çoğu hormonlu) Yem atıyorum ama öbür balıklardan fırsat kalmıyoki yesin. Şimdi bu balık gece aktif ya yemi karanlıkta atsam yer mi?
encort 2007-12-18 17:26:51
4 cm vatozum var. Akvaryum camı ve kayaları yosun gibi bişey kaplamıstı cıvık bişey. Vatoz aldım 3-4 günde hepsini sildi süpürdü. Şimdi ne yiyecek peki? Ne verebilirim?. (salatalık demeyin arkadaslar bu mevsimde çoğu hormonlu) Yem atıyorum ama öbür balıklardan fırsat kalmıyoki yesin. Şimdi bu balık gece aktif ya yemi karanlıkta atsam yer mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2007 15:24
[QUOTE=aLkIn41]
Aslında ben dip yemide vermiyorum o kendisi yaşayıp gidiyor sağolsun bana fazla bir maliyeti yok.
encort 2007-12-19 05:54:00
O kendi besinini bulur. Dip yemi atabilirsiniz.
[/QUOTE]Aslında ben dip yemide vermiyorum o kendisi yaşayıp gidiyor sağolsun bana fazla bir maliyeti yok.
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2007 17:23
[QUOTE=tolgahantunc]
[QUOTE=aLkIn41]
Aslında ben dip yemide vermiyorum o kendisi yaşayıp gidiyor sağolsun bana fazla bi maliyeti yok.
[/QUOTE]
Bir zaman sonra aç kalmaz mı peki? Mesela büyüyünce yetecekmi camlar taşlar?
O kendi besinini bulur. Dip yemi atabilirsiniz.
[/QUOTE]Aslında ben dip yemide vermiyorum o kendisi yaşayıp gidiyor sağolsun bana fazla bi maliyeti yok.
[/QUOTE]
Bir zaman sonra aç kalmaz mı peki? Mesela büyüyünce yetecekmi camlar taşlar?
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2007 23:54
Vatozun görevi temizlik. Vatoz için yem vermek ile akvaryumdan vatozu çıkarmak arasında hiçbir fark yok. Bende şuan 20 nin üzerinde vatoz var( cüce vatoz). Yavruları elden çıkaramadım büyüdü gittiler. Genede yem falan vermiyorum.
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 05:54
Özellikle leopar vatozların aç kaldıklarında diğer balıklara yapışmak gibi kötü bir huyları vardır. Bence yosun kalmadığında en iyi çözüm salatalık veya karanlıkta verilecek dip yemidir.
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 08:20
Selamlar,
Dip yemim yok, dün gece karanlıkta tetranın ve seranın yeminden verdim. Islanınca batacağını düşündüm. İnşallah öbür balıklarım vatozdan önce yememiştir. Akvaryumum çok dar olduğu için yemleyi haftada bir yapacam. Büyütünce gerek olmaz diye düşünüyorum.
saygılar
Dip yemim yok, dün gece karanlıkta tetranın ve seranın yeminden verdim. Islanınca batacağını düşündüm. İnşallah öbür balıklarım vatozdan önce yememiştir. Akvaryumum çok dar olduğu için yemleyi haftada bir yapacam. Büyütünce gerek olmaz diye düşünüyorum.
saygılar
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 08:47
Eğer yeterli ışık kullanırsanız camlarınızda kendiliğinden yosunlar oluşacaktır.Ayrıca piyasada satılan birçok markanın vatozlar için özel tablet yemleri var onları kullanabilirsiniz.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2007 13:04
Yardımlarınız için sağolun arkadaslar. Son soru beyaz florasan lamba (10w) yosun oluşumuna yardımcı olurmu?
ultraslan55 2007-12-19 13:05:48
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2008 19:25
Ali bey yanlış anlamışsınız ben salatalık gibi suyu bozmaz diye belirttim. Salatalığın suyu bozmadığını söylemedim. levent16 2008-01-04 19:25:35