Yeni Aldığım Balık Sabit Duruyor Tavsiye (Resim)
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:35
Arkadaşlar bugün akvaryuma yeni balık aldım fakat sabit duruyorlar ben akvaryuma yaklaştığım zaman saklanıyorlar acaba neden olabilir. Balıklar tropheus 2-3 cm civarında 6 adet yavru aldım fakat ne tür oldukları ile ilgili hiç bilgim yok resim eklicem akvaryum boyutu 85x40x50 170 lt yardım edin..
stark034 2014-04-16 15:15:14
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:42
[QUOTE=cemsina2]Balıklar ilk alındığında hep böyledir.Daha alışamamıştır streslidir.[/QUOTE]Ne kadar sürer kaç saat böle dururlar.
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:45
Onlara biraz vakit tanımalısınız.2 güne kadar akvaryumda serbest yüzüşlere başlayabilirler.Yem yemezlerse panik yapmayın.Benim balıklarım 5 günün sonunda yem yemeye başlamışlardı.
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:46
[QUOTE=GargameL]Onlara biraz vakit tanımalısınız.2 güne kadar akvaryumda serbest yüzüşlere başlayabilirler.Yem yemezlerse panik yapmayın.Benim balıklarım 5 günün sonunda yem yemeye başlamışlardı.[/QUOTE] ama yarın versem yerler dimi yemezlerse napıcam ben :(
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:52
Akvaryumcuların bir sözü vardır.Balık az yemekten değil,çok yemekten ölür.Çoğu balık 1 hafta açlığa dayanabilir fakat 1 gün oburluğa dayanamaz.Belki 1 hafta alışma süreci sürebilir.Merak etmeyin bir şey olmaz.Ve tabii sabırlı olun.
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:54
[QUOTE=cemsina2]Akvaryumcuların bir sözü vardır.Balık az yemekten değil,çok yemekten ölür.Çoğu balık 1 hafta açlığa dayanabilir fakat 1 gün oburluğa dayanamaz.Belki 1 hafta alışma süreci sürebilir.Merak etmeyin bir şey olmaz.Ve tabii sabırlı olun.[/QUOTE]Tam ozaman beklicem alıştığını nasıl anlarız
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:55
Öncelikle akvaryumun ve balıkların hayırlı olsun. Balıklarınız yeni yerlerine alışana kadar sabırlı olun . Bu süreç 2-7 gün arası sürebilir. Biraz daha sabırlı olun. Yem yememe sorunları da bu süreçte geçecektir. Akvaryumun ışığını açık tutmayın.
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 21:58
[QUOTE=stark034] [QUOTE=cemsina2]Akvaryumcuların bir sözü vardır.Balık az yemekten değil,çok yemekten ölür.Çoğu balık 1 hafta açlığa dayanabilir fakat 1 gün oburluğa dayanamaz.Belki 1 hafta alışma süreci sürebilir.Merak etmeyin bir şey olmaz.Ve tabii sabırlı olun.[/QUOTE]Tam ozaman beklicem alıştığını nasıl anlarız
[/QUOTE]
Çok basit alışınca yem yerler.Balığınız açlığa dayanır merak etmeyin.
Çok basit alışınca yem yerler.Balığınız açlığa dayanır merak etmeyin.
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 22:46
[QUOTE=cemsina2]Zaten alışınca hem arkadaşın söylediği gibi yem yer hem de akvaryumda dolaşıp sizden korkmaz.Hatta sizi tanır.[/QUOTE]İnş ölürlerse çok ağlarım dayanamam ben
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 23:16
[QUOTE=stark034] [QUOTE=cemsina2]Zaten alışınca hem arkadaşın söylediği gibi yem yer hem de akvaryumda dolaşıp sizden korkmaz.Hatta sizi tanır.[/QUOTE]İnş ölürlerse çok ağlarım dayanamam ben[/QUOTE]
Forumda vakit geçirmeye özen gösterin.1 aya kalmaz balıklarınız hakkında tez yazarsınız.
Forumda vakit geçirmeye özen gösterin.1 aya kalmaz balıklarınız hakkında tez yazarsınız.
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 23:18
[QUOTE=GargameL] [QUOTE=stark034] [QUOTE=cemsina2]Zaten alışınca hem arkadaşın söylediği gibi yem yer hem de akvaryumda dolaşıp sizden korkmaz.Hatta sizi tanır.[/QUOTE]İnş ölürlerse çok ağlarım dayanamam ben[/QUOTE]
Forumda vakit geçirmeye özen gösterin.1 aya kalmaz balıklarınız hakkında tez yazarsınız. [/QUOTE]Bir resim atabilseydim çok iyi olcaktıda saklanıyorlar ortaya çık salar resim çekicemde
Forumda vakit geçirmeye özen gösterin.1 aya kalmaz balıklarınız hakkında tez yazarsınız. [/QUOTE]Bir resim atabilseydim çok iyi olcaktıda saklanıyorlar ortaya çık salar resim çekicemde