Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
arkadaşlar benim şuan tam 6 adet zebram var.Bunların boyu 4cm ile 7cm arasında değişiyor.Bunların eş tuttuklarını nasıl anlayabilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
zebralar geçtiğimiz cumartesi yumurtladı aradan 8 gün geçti ve testinin içinden yavruları
dışarı çıkarmış hepsi 1 cm kadar kalkıp iniyolar
bundan sonra ne yapmalıyım
yavru yemi ne zaman vermeliyim
kaç gün sonra yavruları ayırmalıyım
vb vb aklıma gelmeyen ve yapılması gereken ne varsa söylermisiniz
selametle
Öncelikle akvaryumda başka balık varsa ayırmanıza gerek yok.Yavrulara bakarlar.Ancak yaklaşık 1 ay sonra erkek tekrar çiftleşmek için dişiyi kovalamaya başlarsa o zaman kıskanıp yavruları yiyebilir.Yani 20 gün sonra falan ayırırsanız iyi olur.Yem olarak başlarda artemia ve yumurta sarısı verebilirsiniz.Daha sonra sizdeki yemi küçük küçük ufalayıp verebilirsiniz yada özel yavru yemlerinden alabilirsiniz.
Benim balığım yumurtlamıştı.Dişi ile erkek ilk zamanlar yuvaya birlikte bakıyorlardı.Ve çok iyiydiler.Şimdi akşam fark ettim erkek dişi yokken yuvaya girdi ve yumurtaları yerken dişi fark etti geldi erkeği vurarak yuvadan çıkardı erkek akvaryumun öbür köşesine gitti daha sonra dişi erkeği çağırmak için erkek gelene kadar ona vurarak onu yuvaya çekti sonra ise baktığımda dişi de yumurtaları yiyordu sanırım.Yem yermiş gibi ağızlarıyla yumurtalara vuruyorlar sanki sonra çiğniyorlar gibi.Acaba neden yumurtaları yiyorlar?Yemlemeyi günde 2 kez yapıyorum.Kuru yem veriyorum.Ancak balık çok olmadığı için küçük yemlerden 7-8 tane veriyorum küçük yuvarlak yemlerden.Acaba aç kaldıkları için mi yiyorlar?Demin biraz yem attım erkek hepsini kaptı dişi 2-3 tanesini kapabildi.Sonra yumurta yemeleri durdu.yada bilmiyorum ben bakarken yemediler.Zebralarda doyma hissi var mı?eğer varsa olmazsa yemi biraz fazla atıcam doyana kadar yesinler genelde erkek hepsini kapıyor dişi yuvayı bırakamadığı için ancak erkeğin kaçırdıklarını yiyor.Akvaryumumda sadece 1 erkek 1 dişi zebram var.Yumurtalar baya fazlaydı.Hatta şaşırmıştım 4-5 cm lik dişiden bu kadar yumurta nasıl çıktı diye.Bugün akşamda yumurtalar çoktu.Ama 3 saat içinde yumurtalar baya azaldı.yumurtaların yarısını yediler.
Çok sağulon arkadaşlar.Burası bir forum bir aile dediniz.Yardımlaşmak esas dediniz.Gerçekten çok güzel yardımlaşıyorsunuz.Dünden beri şu başlığa bir alalhın kulu bir şey yazmadı şimdi baktım tüm yumurtaları yemişler.Çok yardımcı oldunuz sayende hiç yumurtam kalmadı.Burdan büyük abielrimden fikir alayım dedim.Herkes bakıyor ancak yazmaya zahmet etmiyorlar.Sonra yardımlaşma diyorlar.Ama saçma bir sohbet konusu açılsa herkes konuşur.