ZEBRAM YUMURTLAMIYOR!!
Forumu sürekli takip ediyorum.Bazıları diyorlar zebralar bölge seçerler sadece oralarda dolaşırlar buna bağlı olarakta fazla geniş akvaryumada gerek yok.Şimdide geniş alan olucağı söyleniyor.Hangisi doğrudur?
Bence geniş akvaryum doğru fakat başkaları neden küçük akvaryumdada rahatlıkla bakılacağını söylüyor?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Forumu sürekli takip ediyorum.Bazıları diyorlar zebralar bölge seçerler sadece oralarda dolaşırlar buna bağlı olarakta fazla geniş akvaryumada gerek yok.Şimdide geniş alan olucağı söyleniyor.Hangisi doğrudur?
Bence geniş akvaryum doğru fakat başkaları neden küçük akvaryumdada rahatlıkla bakılacağını söylüyor?
[/QUOTE]Eğer tank büyüklüğünün sadece yüzme alanı üzerinde etkisi olsaydı bahsettiğiniz varsayım kısmen doğru olabilirdi. Ama daha önce yazdığım gibi, küçük akvaryumların balıkların sağlığı üzerinde de kötü etkileri olabiliyor.
Zebraların sürekli aynı yerde dolaşması sadece yavrular yumurta halindeyken, yer değiştiremedikleri zaman (ki aslında yumurtaları başka yere taşıdıkları da olur) olur. Bunun dışındaki zamanlarda zebralar sürekli yer değiştirirler. Zebralar zaten çok büyük akvaryum istemiyor, 50-60 lt lik bir tank büyük sayılmaz.
Evet dişi küpten ayrılmaz,erkeğide oraya yanaştırmazsa,bu bir yumurtlama göstergesidir.Bu durum 1 haftayı bulabilir.Eğer erkekte etrafı kazıyorsa bu iyiye göstergedir.Sıcaklığı arttırın derim ben,26-26.5 dereceler idealdir.
Bilginize,
Suyunuzun sıcaklığı çok fazla.26-27 derece idealdir.Dişinin dışkısını yaptığı yerin üst tarafında çıkar.Tüpçük dişinin yumurtarını döktüğü yerdir.Birde kayalandırın akvaryumunuzu eğer yoksa.Dişiye saklancak yerler yapın.Yoksa erkek üreme zamanında dişiyi öldürürcesine kovalıyor.
Saygılar,