ALBİNO KİTUMBA İMPARATORLUĞU VE DIY SİSTEMLER
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2009 15:11
İrfan beye güzel sözleri için tekrar teşekkür ediyorum. Ve sözlerine canı gönülden katılıyorum.
En son Moss duvarı yaptım şimdilik emanet duruyor 1 aylık tamamen kaplansın köşeye koyarak bir düzenleme yaparım artık.
http://www.akvaryum.com/Forum/moss_duvari_(degisik_bir_arka_plan_cesidi)_k172303.asp
3 gün önce yumurta alan dişim
video kamera bulursam mutlaka erkeklerin dövüşünü göstermek istiyorum
şimdilik fotoğraflarla idare edeceğiz
En son Moss duvarı yaptım şimdilik emanet duruyor 1 aylık tamamen kaplansın köşeye koyarak bir düzenleme yaparım artık.
http://www.akvaryum.com/Forum/moss_duvari_(degisik_bir_arka_plan_cesidi)_k172303.asp
3 gün önce yumurta alan dişim
video kamera bulursam mutlaka erkeklerin dövüşünü göstermek istiyorum
şimdilik fotoğraflarla idare edeceğiz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2009 10:34
Akvaryumda lethrinops da görüyorum
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2009 13:09
[QUOTE=insiwible]Akvaryumda lethrinops da görüyorum [/QUOTE]
Evet letrinopsları 2. akvaryumu kaldırınca amcaoğluma vermiştim. Akvaryum boşalınca geri geldiler.
Evet letrinopsları 2. akvaryumu kaldırınca amcaoğluma vermiştim. Akvaryum boşalınca geri geldiler.
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 19:08
Paylaşım bu demek zaten. Tecrübelerimizi paylaştıkça bu hobide kendimizi geliştirebiliriz. Yoksa af buyurun durduğumuz yerde otlarız.
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2009 14:19
[QUOTE=orjinn]Güven'cim akvaryumun ve albinoların harika görünüyor.En kısa zamanda tanışmak dileğiyle.[/QUOTE]
Nazik sözleriniz için teşekkürler, ben de tanışmak isterim sizinle harun bey
Nazik sözleriniz için teşekkürler, ben de tanışmak isterim sizinle harun bey
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2009 16:30
Tankımı boşaltıyorum. Balıklarımında çoğunu elden çıkardım. Yeni tankımla birkaç ay sonra aranızda olmayı umuyorum. Tabi bu arada yaptığım DİY sistemlerimi paylaşayım bari.
Evet kuluçkalıktaki altta yer alan sinekliğin yerine düşünülmüş olan pinpon topunu http://www.akvaryum.com/Forum/egg_thumblerde_yeni_icat_k282275.asp bu konuda gördüğüm zaman kafama yattı. Gerekli malzemelerde vardı. Sonuç oldukça doyurucu oldu.
Çuvaldız ile yaptığım delikler tam kıvamında oldu.
Silikon ile yapıştırmadan önce kontrol ettim. Biraz bol geldi ama silikonlayınca sorun kalmadı.
Peki bu sistemde farklılık ne oldu. Alttaki sineklik işe yaramıyormuydu?
1-Bir kere tanganyika balıklarının yumurtaları çok hassas oluyor. Ve sineklikte devamlı sürtünerek yumurtanın direncinin azaldığını ve mantarlaşmanın arttığını gözlemledim. Ama Pinpon topunun yüzeyinde sürtünme daha az oluyordu.
2-Daha az delik daha fazla sirkülasyona yol açtı. Az hava basan motorla bile yumurtalar rahatça havalanıyordu.
3-Çekim nedeni ile pislikler alttan kuluçkalığa girme eğiliminde oluyorlar. Pinponla bunun azaldığını gördüm.
SONUÇ: Daha sağlıklı bir sirkülasyon mantarlaşma eğiliminde ciddi bir düşüş.
SAYGILAR
Evet kuluçkalıktaki altta yer alan sinekliğin yerine düşünülmüş olan pinpon topunu http://www.akvaryum.com/Forum/egg_thumblerde_yeni_icat_k282275.asp bu konuda gördüğüm zaman kafama yattı. Gerekli malzemelerde vardı. Sonuç oldukça doyurucu oldu.
Çuvaldız ile yaptığım delikler tam kıvamında oldu.
Silikon ile yapıştırmadan önce kontrol ettim. Biraz bol geldi ama silikonlayınca sorun kalmadı.
Peki bu sistemde farklılık ne oldu. Alttaki sineklik işe yaramıyormuydu?
1-Bir kere tanganyika balıklarının yumurtaları çok hassas oluyor. Ve sineklikte devamlı sürtünerek yumurtanın direncinin azaldığını ve mantarlaşmanın arttığını gözlemledim. Ama Pinpon topunun yüzeyinde sürtünme daha az oluyordu.
2-Daha az delik daha fazla sirkülasyona yol açtı. Az hava basan motorla bile yumurtalar rahatça havalanıyordu.
3-Çekim nedeni ile pislikler alttan kuluçkalığa girme eğiliminde oluyorlar. Pinponla bunun azaldığını gördüm.
SONUÇ: Daha sağlıklı bir sirkülasyon mantarlaşma eğiliminde ciddi bir düşüş.
SAYGILAR
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2009 17:12
Bak demiştim sana tecrübelerinden faydalanıyorum diye.Bende kuluçka makinesi aldım.Senin sistemi deneyeceğim.Bir de bana kilesa kum kelebeklerinde bu kuluçkayı kullanırsam başarılı olabilirmiyim?Onu da söylersen memnun kalacağım.Çok teşekkürler şimdiden.