ALBİNO KİTUMBA İMPARATORLUĞU VE DIY SİSTEMLER
Tecrübe paylaştıkça çoğalır. Ben hala bu hobide kendimi yeterli görmüyorum. Umarım bu paylaşımlar daha çok şey öğrenmemize vesile olur.
Kilesa kum kelebeklerinde hiç denemedim. Bilmiyorum. Ama normal kuluçkalıkta bile olsa benim amca oğlum tuna Xeno. gibi hassas kum kelebeklerinden yavru almıştı. Bunun için de erken kusturmaman ve ışıksız ortamda denemen işe yarıyacaktır.
Bu arada DIY sistemlerde kaldığımız yerden devam edelim.
Bu yaz her ne kadar 30 dereceyi pek görmesekde ben geçen yazın acısıyla fanlı soğutma yapayım dedim. Tabi termostat da bağlayabilir kontrollü olmasını sağlayabilirdim. Ama 300 litrede buna gerek duymadım. Suyum sadece 26 derecenin üstüne çıktığında çalıştırdım fanı.
12 voltluk adaptör ve işlemci fanı cuk oturdu
Cetvel işe yarıyor
300 litrede suyu 3-4 derece düşürüyor. Doğrusu tek fandan bu kadarını beklemiyordum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bitkileri sevdiğinizi düşünüyorum. Yeni tank da bitkili mi olacak acaba?
Saygılar,
Bitkileri sevdiğinizi düşünüyorum. Yeni tank da bitkili mi olacak acaba?
Saygılar,
[/QUOTE]
Elbette bitkisiz tank düşünemiyorum. Aslında bir güney amerika biotopu düşüncem de var ama zaman gösterecek tabi ki
Bu arada ev yapımı yem tarifimi sizinle paylaşmanın vakti geldi.
Kullanılan malzemeler:
250 gr. Ayıklanmış Karides
2 çay kaşığı Sprilina tozu
5 çay kaşığı Cyclop-Eeze
Bir kapsül balık yağı (Alaskadan omega 3 içeren ithal)
1 diş sarımsak
Bir tutam adaçayı
Bir tutam ısırgan otu
1 yumurta akı (bileşimin çabuk dağılmasını engellemesi için)
Yapımı: Tüm malzemeleri el blender’ından geçiriyoruz.. Macun kıvamına gelince buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyoruz. Kâğıt inceliğinde koymayı unutmayın. Sonrasında ihtiyacımız kadarını bıçakla dilimleyip balıklara veriyoruz. (Poşetlerin ağzı sıkıca kapalı olsun buzlukta bile olsa ağır kokusu ile buzdolabını etkisi altına alabilir.)
Ev yapımı yemin iki önemli bileşimi Sprilina tozu ve Cyclop-Eeze
Evde ne bulunuyorsa onu kullandım. Sebze kaynatıp koyacaktım ama uğraşmak zor geldi.
Size tavsiyem kağıt inceliğinde buzdolabu poşetlerine koymanız sonrasında bıçakla dilimleyip vermek çok pratik oluyor.
Evet bu bileşimi yaparken en çok korktuğum yem seçen albino kitumbalarım yemi kabul edecekler miydi. Ve gördüm ki yeme saldırdılar.
Ev yapımı yemim hakkındaki izlenimlerim şöyle:
—Yumurta akı bileşimi gerçekten çok iyi tutuyor.
—Balık yağı yararının yanında suyu kirletiyor bir dahaki sefere koymayı düşünmüyorum.
—Şu bir gerçek ki ev yapımı yemler suyu oldukça kirletiyor. Ben haftada bir su değişiminden hemen önce kullanıyordum. Ve suyum çok zarar görmüyor.
—Sarımsağın miktarını iyi ayarlamak gerekli. Ben bir diş koyduğum halde oldukça ağır bir kokusu vardı. Hanım bunu balıklara verirsen hepsi ölürler demişti. Ama dediği çıkmadı.
—Haftada bir verdiğim halde balıklarımda gözle görülür faydalar elde ettim. Özellikle renkleri oldukça keskinleşti.
—Çok fazla sebze koymak yemin özellikle Etcil balıklar tarafından kabul edilme oranını ciddi düşürüyor. O yüzden az ama öz karıştırmak lazım.
-Ev yapımı yem verdiğimiz gün kuru yem vermemek sonrasında 1
gün balıkları aç bırakmanın çok sağlıklı bir çözüm olduğunu düşünüyorum.
Pek bilinen yem değil. Ben geçen kış Murat ürkmez'den almıştım. Benim bildiğim ankarada dondurulmuş olarak bulunuyor. (Örn: musa akvaryum) Aslında söylemeyi unuttuğum ama imkanınız var ise kullanmanızı tavsiye edeceğim bir katkı maddesi de doğal astaxanthin'dir. (Güçlü bir anti oksidan ve renklendirmede kullanılır.)
Valla ben de güzel olacağına eminim de süreç çok yavaş işliyor. Tank yapıldı. Sump konusunda çok hassasım. O yüzden Emin Çalışkanın başinı yiyorum gelişmiş bir şey yapmak için. Bir de eski tankın satışı tamamlanması lazım. Sonrasında en son engel hanıma süpriz yapacağım.
Daha bilmiyor da
Buyur harun bey
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=325374&PN=1