Apisto Türleri ile İlgili Sorularınız Cevapları
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Teşekkür Edenler: [T]240129,Fatih Taşkesen[/T]
Olabilir,
steelblue bunun örneklerinden biri.
Ama steelblue ile kakaduyu ciftlestirememistim. :)
[/QUOTE]
Güç bölünmesi ne demektir bana açıklayabilir misin? Bilgi güçtür o da benim elimde olsun diye bir mantık mı var? İnsanlar tek bir konuyu takip etsin, o konu üzerinden yönlendirilsin vb şekilde bir düşünce varsa teşekkürler ben almayayım.
Eğer bana soru sormak isteyen bir kişi varsa buraya yazabilir. Hergün chatten veya mailden soru yanıtlamak yerine buraya yazılmasını istemiştim. Bilindiği gibi güney amerikan özellikle cüce amerikan türleri olarak Türkiye'ye girmiş türlerin %90'ini hobihanemde bulundurdum. Kimsede bulunmayan apisto türlerini zamanında ithal ettim. Benden daha fazla sayıda apisto türü beslemiş biri olduğunu bilmiyoruz. Artık buradaki art niyetli insanlarla uğraşmak istemediğim içinde güney amerikan beslemeyi bıraktım. İyi niyetli dostlara elimden geldiğince bilgi paylaşmaya devam ediyorum.
Konu kilitlenebilir, silinebilir önemli değil. Açıkcası umrumda da değil. Bu ülkedeki hobinin bir yere geleceği, art niyetli insanlardan kurtulup temiz bir hobi yapılacağına inanmıyorum.
Tüm hobici dostlara selamlar...
(Not: Şahsıma karşı bir düşünce varsa bunu karşılıklı konuşuruz.)
Ben şu anda gereksiz bir tartışmanın içerisine girmek istemem ancak dürüstte olmam gerektiğimi düşünüyorum.
Bu sebeple bir iki şey söylemeliyim her ikinizinde izni ile;
Köksal (artık bey demiyorum sizinle yüzyüze konuşmamızda söylediğiniz gibi)mesajınızı gördüğümde açıkcası çok şaşırdım. Böyle bir yazıyı forumda bir çok kişi belki yazabilirdi -ki bende dahil buna- ancak sizden "güçlerin bölünmesi" gibi bir şeyi beklemezdim.
Neden mi?
Apistoları getirmeyi konuştuk, yeni başlık açtınız.
Apistolara canlı yem ile besleme konusunu konuştuk, burada bunlara gerek yok yem başlığına gidin dedin. Hatta her seferinde yeni başlık mı açacağız böyle diye söylenildi biraz hatırlarsanız.
Bunlar sadece aklıma gelenler, şimdi burada balıklar ile ilgili bir başka başlığa güç bölünmesi demek kendi içinizde çelişki olmamış mı??
Dediğim gibi bunu ben yazsaydım , başından beri aynı başlıkla devamı savunduğum için daha bir farklı olurmuş.
Her ikinize de saygılar
umarım tekrar aramıza dönersiniz.
Zamanında sizden aldığım borelli lerden bulamıyorum,
Boylarının küçük olmasına rahmen erkeklerin vücut formları oldukça farklı idi. Anladığım kadarıyla opal lardan farklı bir tür.
O dönemde getirdiğiniz balıklarla ilgili biraz detay verebilirmisiniz.
umarım tekrar aramıza dönersiniz.
Zamanında sizden aldığım borelli lerden bulamıyorum,
Boylarının küçük olmasına rahmen erkeklerin vücut formları oldukça farklı idi. Anladığım kadarıyla opal lardan farklı bir tür.
O dönemde getirdiğiniz balıklarla ilgili biraz detay verebilirmisiniz.[/QUOTE]
Fevzi bey tuzlu suya geçtim ama merak etmeyin ne zaman lazım olursa güney amerikan besleyen arkadaşların yanındayım.
Benim zamanında ithal ettirdiğim borelliler yellow head borelliydi, opal değildi. Maltepe Kermit petshopta borelliler gördüm ama çok küçükler. Uğrayan arkadaş ismimi verirse Murat yardımcı olur.
[QUOTE=Serkan Hacıoğlu]Merhaba, farklı apisto türleri arasında aynı akvaryumda çiftleşme olurmu? Herkese keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]
Regani, Pertensis, Agassizi, Trifasciatai ve Diplotaenia grupları kendi aralarinda alt gruplara ayrılır.
İngilizce olarak http://apisto.sites.no/page.aspx?PageId=116 sayfasını inceleyebilir.
Türkçce olarak http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fapisto.sites.no%2Fpage.aspx%3FPageId%3D116&edit-text= sayfasını inceleyebilirsiniz.
Koyu harfle yazdıgım adresleri İnternet Expolorer'a yapıstırarak sayfayı inceleyebilirsiniz.
regani-lineage
regani-group
caetei-complex
Xingu-complx
resticulosa-complex
commbrae-complex
Apistogrammoides-complex
regani-complex
Angle-patch-complex
eunotus-complex
eunotus-subcomplex
cruzi-subcomplex