Cüce Amerikan Dünyası
Beğenenler: [T]186525,mirat[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Meraklılarına örnek teşkil etmesi açısından..
Meraklılarına örnek teşkil etmesi açısından..
[/QUOTE]
Pandurinilerde malesef yüzüm gülmedi.Balıkları akvaryuma saldıktan sonra Rasim Abi'nin dişi olarak seçtiklerinden biri discusların hışmına uğradı.Hayvancık zor kurtardı kendini girdi bir yuvaya.Ama orayada albino kribensisler yuva yapmış yumurtlamışlar.Bir de orda tartaklandı.Zor kurtardım.Apar topar boş akvaryumlardan birini hazırladım.2 günde 3 akvaryum değişimi ve 2 saat İstanbul trafiğini yaşayan pandurinilerinden biri bugün ölmüş.Diğer dişi taklalar atıp yüzmeye çalışıyor.Onunda ömrü fazla değil gibi.Erkek biraz daha iyi ama ondan da pek umutlu değilim
[QUOTE=Eldurmaz]Pandurinilerde malesef yüzüm gülmedi.Balıkları akvaryuma saldıktan sonra Rasim Abi'nin dişi olarak seçtiklerinden biri discusların hışmına uğradı.Hayvancık zor kurtardı kendini girdi bir yuvaya.Ama orayada albino kribensisler yuva yapmış yumurtlamışlar.Bir de orda tartaklandı.Zor kurtardım.Apar topar boş akvaryumlardan birini hazırladım.2 günde 3 akvaryum değişimi ve 2 saat İstanbul trafiğini yaşayan pandurinilerinden biri bugün ölmüş.Diğer dişi taklalar atıp yüzmeye çalışıyor.Onunda ömrü fazla değil gibi.Erkek biraz daha iyi ama ondan da pek umutlu değilim [/QUOTE]
Geçmiş olsun. Kayıp he zaman kötüdür. Ancak bu bile bile lades olmuş. Hem zayıf balıkları fazla yer değiştirme hem de discuslarla ve kribensislerle bir araya koymaktan dolayı sonuç bariz hale gelmiş.
[QUOTE=Eldurmaz]Pandurinilerde malesef yüzüm gülmedi.Balıkları akvaryuma saldıktan sonra Rasim Abi'nin dişi olarak seçtiklerinden biri discusların hışmına uğradı.Hayvancık zor kurtardı kendini girdi bir yuvaya.Ama orayada albino kribensisler yuva yapmış yumurtlamışlar.Bir de orda tartaklandı.Zor kurtardım.Apar topar boş akvaryumlardan birini hazırladım.2 günde 3 akvaryum değişimi ve 2 saat İstanbul trafiğini yaşayan pandurinilerinden biri bugün ölmüş.Diğer dişi taklalar atıp yüzmeye çalışıyor.Onunda ömrü fazla değil gibi.Erkek biraz daha iyi ama ondan da pek umutlu değilim [/QUOTE]
Geçmiş olsun. Kayıp he zaman kötüdür. Ancak bu bile bile lades olmuş. Hem zayıf balıkları fazla yer değiştirme hem de discuslarla ve kribensislerle bir araya koymaktan dolayı sonuç bariz hale gelmiş.
[/QUOTE]
Discuslarla apisto besledim ama hiç birbirleriyle alakaları olmadı.Biraz benim işgüzarlığım oldu balığı büyük olasılıkla yem sandılar.Kribensislere gelince onların bu kadar kısa sürede eş tutup yavrulamalarını beklemiyordum.Elimde 3 tane 65*35*25 lik akvaryum var.Bayramdan sonra uygun bir profil yaptırıp birine kribensisleri birine pandurinileri koyacaktım.Diğeri de yavrular için boş kalacaktı ama herzaman ki gibi sabırsızlığımın kurbanı oldum.Balıklar ilk geldiğinde gayet güzellerdi.Bugün kakadu almaya gittim panduriniler kuyruk kısmış akvaryumun üst köşesine toplanmıştı.Ama ilk geldiklerinde böyle değildi.
Şimdi bunları okuyunca kendimi temize çıkartmaya çalışıyormuş gibi hissettim ama benim de hatam büyük.
Sonuç olarak erkek pandurinim toparlamış gayet sağlıklı gözüküyor.1 erkek 3 dişi daha kakadu aldım.Toplamda 2 erkek 5 dişi kakadum oldu.
1E6D şeklinde malawi veya tanganyika kolonisi tarzı apistolar için geçerli değildir. kimi durumlarda eşleşmeyi kolaylaştırmak için 1e2d gibi almak iyidir. Yine de sonuçta 1e1d olarak eşleşir ve yavrulara da bu şekilde bakarlar.
Ekleme kousuna gelince, akvaryum boyutu önemlidir. Nannacara eşleştiğinde fazla sertleşebilir. O yüzden sıkıntı olacaktır. Tek tür olsa bile sıkıntı çıkabilir.
Yavrular ufak ufak zıplamaya başlamış ama dişi malesef çok ama çok ilgisiz. Kabuğa nadiren girip çıkıyor, yavrular kendi başlarına zıplayıp duruyorlar. Bakalım beklemedeyim.
Dün aldığım pandurini ve nannacara erkeklerinin fotolarını çektim. Şuan ufak akvaryumda tutuyorum form kazanmaları için. El yapımı yem ve kabuksuz artemia ile besliyorum. Fotolar pek iyi değil ama yeni gelen cücelerden pek foto paylaşılmadı diye paylaşayım dedim.
Yavrular ufak ufak zıplamaya başlamış ama dişi malesef çok ama çok ilgisiz. Kabuğa nadiren girip çıkıyor, yavrular kendi başlarına zıplayıp duruyorlar. Bakalım beklemedeyim.
[/QUOTE]