Discus Akvaryumlarında kum kullanılması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Engin bilgilerimle biraz daha genci yanıltayım da balıkları nitrat yüksekliğinden bende olduğu gibi yanık kalıp ölsün... Selametle...
Beğenenler: [T]60243,Fahrenheit[/T]
Beğenenler: [T]60243,Fahrenheit[/T]
18-20 cm şişko balıklar referans olsa obez arkadaşlarımız bu kadar zayıflamaya uğraşmaz. Anladığım kadarıyla artık akvaryum balıkçılığı yavaş yavaş 3'e ayrılıyor.
* Görsel zevk almak için balık besleyenler,
* Canlının ihtiyaçlarına göre balık besleyenler (Biyotopçular)
* Ticari kaygılarını gidermeye çalışanlar.
Bunların üçüde olabilir ve kendi çapında güzel işler. Fakat malesef birbirleri ile çakışmıyorlar aksine paralellik arz ediyorlar. Dolayısıyla dogmatik bilgiler yerine bilimsel bilgiler ışığında yaparsak işlerimizi emin olun bu zamankinden çok bir şey değişmeyecek. Discusların fiyatları aynı kalacak, insanlar yine beslemeye korkacaklar. Bunun yanında üreticiler ise bilimsel bilgiler ışığında üretimlerini yapıp en iri en semizlenmiş palazlanmış değil, en doğalını üretmeye çalışacaklardır. Bilim bize doğrusu zaten gösterecektir.
Ümit Bey; Şu alaka , bi önceki sayfada bilyapın makale türü yazısına cevaben yazdım...
Onur Bey; Ben sizin bitkili kumlu akvaryumunuzda su değişimini bahettiğiniz gibi 15te bir yaparsanız Discus bakılamıyacağını yavru hiç bakılamayacağını söylüyorum(bakmaktan bakmaya fark var).Bunu neye dayanarak söylüyorum uzun yıllar deneme, tecrübe, bilgi ,birikim ,gözlem...vs .Onur bey yazılarımı tekrar okuyun Cama cam,kumlu bitkili discus üzerinedir tamamı.konuyu dallandıran sizsiniz...
Ümit Bey; Şu alaka , bi önceki sayfada bilyapın makale türü yazısına cevaben yazdım...
Onur Bey; Ben sizin bitkili kumlu akvaryumunuzda su değişimini bahettiğiniz gibi 15te bir yaparsanız Discus bakılamıyacağını yavru hiç bakılamayacağını söylüyorum(bakmaktan bakmaya fark var).Bunu neye dayanarak söylüyorum uzun yıllar deneme, tecrübe, bilgi ,birikim ,gözlem...vs .Onur bey yazılarımı tekrar okuyun Cama cam,kumlu bitkili discus üzerinedir tamamı.konuyu dallandıran sizsiniz...
Rıza Bey yazmayayım diyordum ama tutamadım kendimi.Profilinizden yazdığınız konulara baktım bilgi paylaşımında kendinizi övebilirsiniz! özelliklede japon balığının akciğerli solunum yapan bir balık olduğunu sizden öğrendim :) Bundan sonra üye arkadaşlarımızda eminim değerli yorum ve bilgilerinize göre hareket edecektir !!! Yalnız aşağıdaki linkteki çizimde de görülebileceği gibi japon balıklarında akciğer yok siz nereden çıkardınız akciğerli solunum yaptığını .
http://eekers.paper-tigers.org/fishnthings/int_anatomy.jpg
Artık yeter ya, bu konunun peşini bırakın, camacamda daha zor gibi bir imaj oluşmuş diyorsunuz, konuyu anlamadığınız belli... Aksine camacam kolaya kaçmaktır ey Rıza Bey, her türlü konuda bundan bahsediyoruz zaten!!!!!!!!!! Sizin neden bahsettiğinizden haberiniz bile yok. Nitrat dışkıdan oluşur bilmemne... Biraz insafınız olsun, biraz katılmayın konuya... Tamam siz haklısınız diyelim ama sizde son söz benim olacak gibi bir ego var nedense, sattığınız balıklara bir göz attım, imrenilecek balıklar da değil, uygun sayıda da değil... Daha neyi savunuyorsunuz, ne amaç güdüyorsunuz bu kadar tepki aldıkça, anlaması güç diyeceğim ama güç de değil... Lütfen konuya yazmayın artık, bunca havadan sonra tavrım ağırlaşacak, ağırlaşmasın boş yere...