Elma Salyangozları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu kadar çok rahatsız ediyorlarsa hem sizin vicdanınızın rahatlığı hemde elma salyangozlarının konforu için ayırmak en doğrusu diye düşünüyorum.
Benimde bir kac sorum olacak .Lütfen cevaplarsaniz sevinirim.240 litre bitkili canli doguran akvaryumda 7 tane Elma Salyongozumuz var.Yaklasik 3-4 haftadir.1 haftadirda sürekli yumurtluyorlar.Biz yurtdisinda yasiyoruz.Türkiye`deki gibi üretip akvaryumculara ya da tanidiklarimiza verme lüksümüz yok.Buradakiler maalesef kolay kolay almiyorlar.Üzülerek yumurtalari atmak durumunda kalicaz gibi geliyor bana.Acaba bizim bilmedigimiz bir yöntem varmidir yumurtalar veya Elma Salyongozlarini degerlendirmek icin??
Birde Malawi akvaryumumuz var 330 litre.Icine koysak beraber yasiyabilirlermi? Cikan yavru Salyongozlari Cichlidler yer mi?Lütfen beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Tesekürler,
Ayse Büyükyilmaz
Hatta tembellik eden vatozu bile çalıştırmaya başladılar
Elma ablaya teşekkürler.
+1: [T]224296,Akvaryumplus[/T]
------------------------------------------------
@h_selvi2000
Salyangozlar için salyangoz kraliçemizin dediği gibi Yüksek PH ve sert su iyi sonuç verir salyangozlarınızın yeterince kalsiyum alması için Kuşçularda gaga taşı adında satılan mürekkep balığının sırt kabuğu çok uygundur.
Suyun serliğini yükseltmek için akvaryuma yumurta kabuğu midye kabuğu eklenebilir.
Suyun sert olması lepistesler için sorun olmaz sertlik aşırı yükselmediği müddetçe.Melekler ise yumuşak suyu sever ama melek üretme derdiniz yoksa buda sorun değildir meleklerde serlik aşırıya kaçmadıkça sorun yaşamazlar sadece üremeleri durur.
Elma salyangozlarımı yavru lepistes akvaryumunda bile kullandım lepistes yavrusunu bilmiyorsanız söyleyeyşm önde bir cift göz arkada bir kuyruk 3-4 milim boyundalar elma salyangozları bu kadar küçük bir balık için bile tehdit oluşturmuyor elmalar sadece hasta veya ölü balıklara yiyebilirler sağlıklı balığı bu kadar yavaş bir hayvanda sağlıklı balığı yakalayamaz zaten.
Arkadaşlar benimde bi,r sorum olacaktı. Akvaryumumda aşağıdaki linktekine benzer bi kaç tane çizgili bir tür vardı.2 gün önce sarı elma salyangozu getirdim.Bugün 2 türün çiftleştiğini gördüm.Bunların yavruları nasıl olur?Sizce ayırmalımıyım?Yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.
Benim de bir tane elma salyangozum var.Ancak son aylarda sürekli kabuğuna çekilip uyuyordu.İki hafta öncesine kadar uzun bi süre öyle kaldı hatta öldüğünden bile şüphe ettim.Fakat bir ara baktığımda hareket etmiş ve yerini değiştirip tekrar kapanmıştı. İki haftadır ise aynı yerinde duruyor.Salyangozum ölmüş müdür? Ne yapmalıyım? 30 litrelik akvaryumum var ama çok da rahatsız edici bir koku da yok.sadece akvaryum kokuyor.