Frontosa Karema Calolo Blue : Aristotalesler (Son halleri 4.sf sonunda
Fotoğraf:
Kapasite (litre): 520 Lt.
Canlılar: 11 adet Frontosa calolo carema blue 4 adet sterbai - 1 adet cüce vatoz
Malzemeler: 85-40-40 sump ve filtre malzemeleri. Rio HF 14 kafa motoru. 50 kg 0 numara kalsiyum karbonatlı reeflowers kum - 3 Gnay kaya
Aydınlatma : 5 metre 3 çipli metrede 60 Led olarak kendi kurduğum sistem.
Akvaryum Bakımı: 5 günde bir eksilen yaklaşık 20 litreyle beraber toplamda 100 lt su değişimi
Kullanılan Yemler:
Karides
Danichi ultima krill
Danichi color fx
Danichi xl pro
Omega shrimp m
sera color blue
danichi color supreme
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Katkı kullanmıyorum.
Gelelim hikaye kısmına daha önce 70 cm'lik canlı doğuran low tech bitkili akvaryumum vardı (Yaşım 10-13 civarlarında babamın 150'lik bir tankı vardı ısıtıcı problemi yaşayıp bütün balıklar ölünce çöpe atmıştı) 70'lik tankımda moly velifera lepistes gibi bir çok tür besledim en sonunda sadece lepistesler kalmıştı ve özel türleri üretmeyi başarmıştım. yaklaşık 8 sene baktım sonrasında biraz sıkıldım babamda akvaryumu ofise götürünce 2 sene ara verdim. Uzun süren akvaryum arayışı içinde resimlerde gördüğünüz akvaryumu bulup aldım. Canlı doğuranlardan biraz sıkılma birazda büyük akvaryum büyük balık olma hevesinde Frontosa türünde karar kıldım görsellik açısından. Hep küçük balık besledim birazda büyük balık bakmak istedim. Tabiki ticaret gibi bir amacım olmadığından bulabilirsem kalolo yavru bulup 5 cm civarında alıp kendim büyütmek istiyorum güzel bir koloni yakalama amacım var.
Yorum - görüşleriniz ve bilgilerinize ihtiyacım var.
Hepinize şimdiden Teşekkür ederim. Hepinize güzel tanklar, güzel balıklar, güzel yavrular dilerim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam,
ben de 15 adet 3 cmlik yavru var ve günde sabit 8 saat ışıklandırma yapıyorum. Gözle görülür bir olumsuzlukla karşılaşmadım şmdiye kadar. Sizce ışıklandırmanın ne sakıncası var?
Selam,
ben de 15 adet 3 cmlik yavru var ve günde sabit 8 saat ışıklandırma yapıyorum. Gözle görülür bir olumsuzlukla karşılaşmadım şmdiye kadar. Sizce ışıklandırmanın ne sakıncası var?
[/QUOTE]
[QUOTE=OSMANLI]Kurulumunuz hayirli olsun gelismeleri takipteyim akvaryumunuz cok guzel insallah guzel yavrular bulursunuz eksiksiz olur ..[/QUOTE]
İnşallah. Bakalım şimdilik kurulumla uğraşıyoruz. 2 haftaya kadar balıkları eklerim bu arada arayışlarım devam ediyor. Güzel bir kalolo bulmak zor gibi.
Kurulum hemen hemen bitti gibi. Sump malzemelerini yerleştirdim.Motoru çalıştırdım.Akvaryum şu anda filtrasyon aşamasında, kaya ve bitkiler birkaç güne eklenecektir, suyun değerleri oturduğu zamanda düşündüğüm frontozaları ekleyeceğim. tavsiyelerinizi bekliyorum.
[QUOTE=opuskullu]Kurulumunuz hayırlı olsun.. İnşallah istediğiniz şekilde yavru bulup büyütüp, onların yavrularını hatta yavruların yavrularını yetiştirirsiniz... [/QUOTE]
Oktay bey ne kadar güzel dileklerde bulunmuşsunuz teşekkürler :)
Güzel seçim frontosa beslemek.. :) Hayırlı olsun
Güzel seçim frontosa beslemek.. :) Hayırlı olsun
[/QUOTE]
Gnays kayalar zaten dekor olarak gözüme çok hoş geliyorlar. Calolo için artık büyüdüğünde dekor değişikliğine giderim teşekkürler tavsiyen için. :)