ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SaRCoPhiLiuS
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3101
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 44 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4715 [0.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
48 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman Sülün
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1983
İl:
Tekirdag
Meslek:
C.İ.T.E.M.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman, Yönetici Eskisi, Tebdil-i Kıyafet Moderatör..

SON 10 MESAJI

Dış Filitre
Hepsi çin malı. Şöyle bir göz attım. Tüketim olarak en az tüketeni e-jet. Fiyat olarak en makulu lifetech. Ortalama dophin 6bin, e-jet 5.700 ve lifetech 4bin. Tüketim bedeli üzerinden hesaplama yapılacaksa e-jet tercih edilebilir. Dophin 3 yıl garanti veriyorum diyor v.b.

Benim bir tankımda sırf denemek için zamanında alıp kullandığım Jebo modeli yani yine bir çinli var. 9 senedir tık demedi. Tüketim bedeli ve birazda sesli.

Atman dış filtrem var, 18 yıldır tık demedi. Eheimlar zaten evladiyelik..

Bu markalarda bakış açınıza göre karar verebilirsiniz. Nitekim hiçbiri eheim yada fluval değil..
Hangi Yemi Kullanmalıyım?
Kaliteli markaların, türlere uygun yemlerinden seçeceğiniz yemler yeterli olur. Sera, Tetra, Jbl v.b.
Poso Rabbit Snail Hakkında
Posoların bitkilere dadanması mosslara özel ilgilerinden, diğer bitkilere musallat olanına denk gelmedim. Sulawesi gölü, habitatından. Sert su kabukları için makul. İlla midye kırığı, mercan kırığı olacak diye birşey yok. Çoğumuzun çeşme suları zaten gayet makul ph'a sahip.
Dere Kumu Mu Hagen Kum Mu? (lowtech)
Hagen kum diye bahsedilen kum(aquadeco), vitasand'ın bitkiler için üretilen kumları ve dere kumu. Hepsi olur. Burada görsellik seçiminizde ön plana çıkar. Fiyat/performans olarak sıralamak gerekirse, dere kumu, vitasan, hagen kum diye bilinen kum diyebilirim.

Ben, herkese ya dere kumu yada dere kumunun rengini beğenmeyenlere vitasand'ın kumlarını öneriyorum.
Bitki Tohumu
Olmayacak işe amin denilmez diye güzel bir deyimimiz mevcut. Bu tohumlar elbet yeşertiliyorlar lakin su bitkisi olmadıkları için bir zaman sonra çürüyüp, yitip gidiyorlar. Ekerim, büyütür sökerim, sonra tekrardan ekerim diyor ve bu uğraşı severim diyorsanız. Dry start ile başlayın derim.
Tür Tavsiyeleriniz
Bir koloni bloody marry. Şöyle startı 20 adet ile verin. Balığa lüzum yok. Diğerine de betta. Mümkünse full moon, rengini siz seçin, enfes olur.
Karides Yemi Ve Balık
Bayılarak yiyiyorlar, bende kullanıyorum. Bilgi için; [URL]https://www.sera.de/tr/ueruen/tatli-su-akvaryumu/sera-shrimps-nature/[/URL]
Dış Filitre
Tüketim değerleri her ne kadar yüksek olsa da gayet güzel bir fiyat/performans ürünüdür. Sepetlerini kaliteli ve düzgün bir şekilde doldurursanız işinizi çok rahat görecektir.
Akvaryum Sizce Sağlam Mı ?
Tuhaf ölçüler. İkinci el her ne kadar nispeten risk olsa da fiyat makul ise alınabilir. Şimdi tankınıza yorum yapacak olursam, 70cm yükseklik hakikatten riskli bir yükseklik. 1cm cam kalınlığı da gayet sınırda bir rakam. Kayıt-kuşakları sağlam ve iyi yapıldıysa sorun yaşamazsınız.
Molly Yavrularının Karnindaki Şişkinlik
Bezelye felan vermektense, haftada bir gün hiç yem vermeyin. Normal günler de de az yem verin. Bu işin sihirli bilgisidir az yemlemek. Kaliteli yem ve az miktar.[;)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.