ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Elftfk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Ekim 2024 16:30
Toplam Mesaj:
6 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Elif
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 4 MESAJI

Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler
[QUOTE=1Balikci ]

Akvaryumun resmini atarsanız ve tank arkadaşı hakkında bilgi verirseniz sanıyorum daha fazla yardımcı olabiliriz .[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251261/161020242300591.jpg[/IMG]
Arkadaşı yanına yeni aldım yarım saat kadar aynı akvaryumda kaldılar daha sonra hasta balığı ayırmam gerektiğini öğrenip ayırdım hemen

[QUOTE=BabySoul]
Betta yanına koyabileceğin en normal balık ya çöpçüdür ya cüce vatozdur. Betta bunlar hariç tek yaşar. Çöpçü ya da vatoza bir saldırganlık, kabarma yapabilir. Ya da dişi bettta karma tanktada yaşar ama o dişi balığın karakteriyle alakalı, saldırır ya da saldırmaz. Yani diğer balığın ne bilmiyorum ama şu an ayırdığın fanusta ısıtıcı yok ve o su 28C yoktur. [/QUOTE]
Yanındaki balık erkek beta ve birlikte çok kalmadılar hasta olanda dişi. evet ısıtıcı kullanmadım hiç en kısa zamanda alacağım teşekkür ederim
[EDIT]Elftfk,2024-10-16 19:26:24[/EDIT]

[QUOTE=BabySoul] betta fanusta yaşamaz, ısıtıcısız yaşamaz(min sıcaklık 28 derecedir), suyun ph değeri 6.5’i geçmemelidir 5-6 idealdir. Bu şartlar oluşmadığında her türlü hastalığa davet çıkarmaktasın. Fanus içinden kendi gözlerinle dışarıya bakmayı dene, bir süre sonra gözün bozulacaktır. Bu sana ilaç tavsiyesi değil, betta nasıl bakılır tavsiyesidir. O balığı aldığın yerde muhtemelen bir plastik orkide kabı ya da cam kadehteydi ama pethshopların olayı bu. Para kazanmak..[/QUOTE]

Normalde akvaryumda besliyorum zaten yanında bir balığım daha olduğu için karantinaya almak adına fanusa koydum
Merhaba öncelikle teşekkür ederim. Metilen mavisi kullandım 3 gün karantina akvaryumuna aldım balığı 3 günün sonunda bugün 2 bardak su çekip 2 bardak yeni su eklemesi yaptım sadece metilen mavisinin de iyi geleceği söylendi ama 3 gündür balığım hala halsiz yatıyor suyunu tekrar tamamen değiştirmeli miyim acaba?
Merhaba benim balığımda da kuyruk erimesi ve yüzgeç yırtlıması var nasıl bir tedavi uygulayabilirim acaba [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/251261/111020242259121.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.