Pc soğutma sistemiyle akvaryum soğutma ve ısıtma sistemi
- Su pompasının önüne hortumu takıyoruz ve bir ucunuda radyatöre takıyoruz.
- Diğer uclarada hortum takılarak akvaryuma dış filtre gibi iki yandan sokuluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sistem güzel ama akvaryum için sağlıklı değil.
Sıvı soğutmayı bende bilgisayarımda kullanmaktayım.
Akvaryumda kullanıldığında ise; su, bakır radyatörün içinden geçecek ve radyatör zamanla oksitlenip suya bakır salınımı yapacaktır. Buda akvaryum için oldukça tehlikeli.
Kusura bakmayın Emrah Bey ben tam anlayamadım,
nereyi bantlıyorsunuz?
bant suda açılmıyor mu?
Saygılar.
nereyi bantlıyorsunuz?
bant suda açılmıyor mu?
Saygılar.
[/QUOTE]
Şöyle izah edeyim pet şişenin kapağını açınp elektrik bandı ile kapağını bantlıyorum elektrik bandı suda bile yapışıyor çünkü kapağa küçük delikte açabilirsiniz ama içerdeki basıncı karşılamazsa sorun olabilir bu nedenle şişenin ağzını bantlıyorum. basınç artarsa bant esnek olduğundan sorun yaşanmıyor. Az önce 1,5 lt lik pet koydum 150 lt akvaryumuma 15 dk oldu erimedi bile ve ısıda iyi bir düşüş oldu ben böyle yapıyorum.
Bu sistem suya bakır bırakacağı için kullanmanızı tavsiye etmem. Mantık olarak doğru ama ekipmanlar yanlış. Buna uygun ekipmanlar var akvaryum için ama pahalı sizinde bildiğiniz gibi. Bana göre benim yaptığım 220v ile çalışan fanları alıp elektronikçiler elektrikçiler heryerde çok ucuza bulabilirsiniz petshoplar dışında bunları güzel bir yere sabitleyip ben kapağa yapmıştım 2 tane 20 cm'lik gayet güzel suyu soğutmuştu. Basit ve ucuz bir suyu soğutma şeklidir diğer işlemlere nazaran. Saygılar
nereyi bantlıyorsunuz?
bant suda açılmıyor mu?
Saygılar.
[/QUOTE]
Şöyle izah edeyim pet şişenin kapağını açınp elektrik bandı ile kapağını bantlıyorum elektrik bandı suda bile yapışıyor çünkü kapağa küçük delikte açabilirsiniz ama içerdeki basıncı karşılamazsa sorun olabilir bu nedenle şişenin ağzını bantlıyorum. basınç artarsa bant esnek olduğundan sorun yaşanmıyor. Az önce 1,5 lt lik pet koydum 150 lt akvaryumuma 15 dk oldu erimedi bile ve ısıda iyi bir düşüş oldu ben böyle yapıyorum.
[/QUOTE]
Hortum içinde dolaşacak su kapalı devre sistem olarak ayarlanacak, Yani su kapalı devre olarak sonsuz bir biçimde pompalanıp dönecek. (Su alınıp verilmeyecek, sistem kendi içinde dönecek) Fakat hortum uzun tutularak örneğin bir sopaya spiral olarak salınacak ve bu sopa suyun içinde kalacak. (Aynen su ısıtıcılar gibi) Böylece soğuk su, kapalı devre içinde devir daim yaparken, bizim suyun içinde kalan spiral bölümden geçip suyu soğutacak. Böylece hortumun su içinde kalan kısmında soğukluk transfer edilmiş olacak ancak bakırla temas sağlanmayacak.
[QUOTE] Şöyle izah edeyim pet şişenin kapağını açınp elektrik bandı ile kapağını bantlıyorum elektrik bandı suda bile yapışıyor çünkü kapağa küçük delikte açabilirsiniz ama içerdeki basıncı karşılamazsa sorun olabilir bu nedenle şişenin ağzını bantlıyorum. basınç artarsa bant esnek olduğundan sorun yaşanmıyor. Az önce 1,5 lt lik pet koydum 150 lt akvaryumuma 15 dk oldu erimedi bile ve ısıda iyi bir düşüş oldu ben böyle yapıyorum.[/QUOTE]
Bu bazı akvaryum severlerin kullandığı bir yöntem, ancak kesinlikle sağlıklı değil. Sıcaklığın stabil olmaması, balıklarınızın immune sistemini sarsabilir ve kolayca hastalanmasıne neden olabilir. Bu yöntemle sürekli bir ısı değişimi oluşturursunuz. Karar sizin.