Tarçının Afrodizyak Etkisi
Burak Bey'in yazısı üzerinden önce kendisine sonra genel olarak herkese bir kaç yorum yapmak istiyorum.
Burak Bey, yazmış olduklarınız Tarçın için değil genel anlamda bitkilere dair yorumlardır. Aslında çok da yerinde yorumlar olmuş. Ancak bunları önceki mesajlarda linkini verdiğim envanter ve uyarılar konusunda yazmış olsaydınız çok daha verimli olurdu. Hatta mümkünse o konuya da yazmanızı rica edeceğim.
Genel yoruma gelince, Burak Bey'e yazarken aslında herkese tekrar söylemiş olduğum konu üzerinden genel tartışamaları yapsak, işin yöntemleri, etik yanı, bilimsel bakış açısı gibi yorumları yazsak sadece Tarçın için değil tüm şifalı bitki kullanıcılarının yararına olurdu.
Tartışmalar bir yandan tartışma gibi geçerken diğer yandan faydalı bakış açıları katıyor. Herkesin eline, diline sağlık...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizin bahsettiğiniz kan testi nicel gözlemdir. ''Bir ürün yada ilaç denenirken yada geliştirirken GÖZLEM yapılmaz.'' dediniz, ben de gerekli cevabı verdiğime inanıyorum. Daha iyi anlamanız için şöyle açıklayayım; ''Bir ürün yada ilaç denenirken GÖZLEM yapılır.'' Laboratuarda hayvanlar üzerinde denenir, sonra sonuçlarına göre bir de insanlar üzerinde denenir. Sizin sözünüz; ''Kan testi yaptırdığınız zaman bu bir denememi yoksa bilimsel bir TEST mi olur'' Cevap veriyorum; Tabiki bilimsel bir test olur. Biraz önce belirttiğim gibi kan testi nicel gözlemdir. Tekrarlıyorum ortada bir test-analiz varsa gözlem de vardır. Öncesinde butün bunların doğabilmesi için DENEMEnin yapılması gerekir. Hala anlamadıysanız; (sizin iddianıza ilişkin örnek veriyorum) Bir ilaç geliştirilirken, canlı ilacı içer vücudunda bir takım reaksiyonlar gerçekleşir, sonra o reaksiyonların nicel ve nitel gözlemlerler sonucunda analizi yapılır. Kan testi, kalp ritim kontrolleri, ölçüm aletleriyle yapılamayacak diğer gözlemler vs vs vs.. İlacın canlıya içirilmesi bir denemedir. Eğer deneme olmasaydı (yani ilaç içirilmeseydi kanda ilaca dair neyi görebilirlerdi) neyin analizini yapabilirlerdi ? Hangi reaksiyonların ? Hangi gelişmelerin? Aldığınız eğitimlere sözüm yok ama kendinizi bir gözden geçirin derim, mantıklı değilsiniz.
Ayrıca ben kontrollü deneyleri, laboratuarların gerekliğini, bilim adamlarını ve alınan eğitimleri hiçe saymıyorum önce bunu bilmelisiniz. Hiç bir cümlemde aksini iddia etmedim. Ancak sizin bilimle çelişkili cümlelerinize şahit oluyorum. ''Geliştirilebilir, laboratuar sonuçları v.s. gerekli kesin hükme ancak o zaman varılabilir'' deseniz anlayacağım ama ben aksini söylememişken siz direkt olarak ön yargı ve itiraz ile yaklaşıyorsunuz. Ön yargı ve sabit fikirli bir kimse yeniliklere kapalıdır ilerleyemez. Bu sebepten dolayı bilim adamlarının bir özelliğide ŞÜPHECİLİKtir. Herşeyi hemen reddetmezler veya kabullenmezler olaylara objektif yaklaşırlar. Böylece yeni buluşlar yapabilirler.
Bunun dışında Köksal Bey lütfen yanlış anlamayın, foruma olan katkılarınızı çok olumlu bulmakla beraber yorum yaptığınız her başlıkta moderatör edasında yazılar yazmanız beni çok rahatsız ediyor. Keşke moderatör olsanız, can-ı gönülden isterim; lakin değilsiniz. İnsanları uyarma, başka başlıklara yönlendirme işini forum yöneticilerine bırakmanızı istesem kabalık etmiş olmam umarım. Forumu daha düzenli tutma çabanızı anlıyorum lakin zaten bu işi yapan insanlar mevcut. Hem onlara hem de yorum yazmış-yazacak üyelere haksızlık ediyorsunuz diye düşünüyorum. Kabalık ediyorsam özür dilerim, kusura bakmayın.
Bunun dışında Köksal Bey lütfen yanlış anlamayın, foruma olan katkılarınızı çok olumlu bulmakla beraber yorum yaptığınız her başlıkta moderatör edasında yazılar yazmanız beni çok rahatsız ediyor. Keşke moderatör olsanız, can-ı gönülden isterim; lakin değilsiniz. İnsanları uyarma, başka başlıklara yönlendirme işini forum yöneticilerine bırakmanızı istesem kabalık etmiş olmam umarım. Forumu daha düzenli tutma çabanızı anlıyorum lakin zaten bu işi yapan insanlar mevcut. Hem onlara hem de yorum yazmış-yazacak üyelere haksızlık ediyorsunuz diye düşünüyorum. Kabalık ediyorsam özür dilerim, kusura bakmayın.
[/QUOTE]
Dediğiniz gibi moderatör değilim ve olmak gibi bir isteğim de yok. Sadece yazarken doğru şekilde olmasını tercih ediyorum. Mod olarak Onur konunun içerisinde... Benim yazılarım ise sadece yönlendirme olmaktan öte değil. Uyarı hiç değil. Uyarılması gereken durumlarda "Hata Var" kısmını kullanırım. Haksızlık ettiğim kimse varsa özelden yazsın. Özür gerekirse özür dilerim. Yorum için teşekkürler.
Burada diğer tarafa yönlendirme konusuna gelince, Onur'la da diğer konuyu açmadan önce bir ara konuştuk. Burada kendi yorumumu paylaşayım.
Her konu kendi içerisinde görüşülsün. Genel bitki tartışması ise hepsinin toplu tartışıldığı bir yerde yer alsın. Bu sayede aynı tartışmalar çay, meyan kökü, tarçın, vb konuların içerisinde tekrar tekrar konuşulmasın. Gerekli noktada daha fazla katılımla ortak bir yerde konuşulsun.
Yazdıklarıma bakarsanız tartışmların çok faydalı olduğunu da belirtiyorum. Ama maalesef aynı konular her bir konuda 3-4 kişi tarafından tekrarlı konuşulabiliyor. Halbuki ortak noktada birleşip 8-10 kişi tartışsa çok daha iyi sonuçlar, derli toplu paylaşım ve tüm konulara referans olmaz mı?
Zaten bunu iki kere yazdım, gereken öneriyi getirdim ve yine yazmayacağım.
İlaç firmaları bir şirkettir ve olabildiğince çok para kazanmak isterler doğal olarak yoksa kaç insan ölmüş kaç insan kurtulmuş onlara göre pek önemli olmaz sanırım onlara göre önemli olan tek şey ciroları olmalı.
[/QUOTE] Genl bilgi olarak;
Benim 6 tane ramirezzim var ve artık eşleşme çağına geldiler 3.5 -4 cm civarında buya zıyı okudum ve denedim fakat söylenildiği gibi süzmek çok önemli ve ben enjektor (Tıbii) inesinin ucuna kullanılmamımış sigara izmarıtı takarak süzdüm çok berrak ve temiz solüsyon elde ettim ve 10 ml olarak suya yarım saat bir süreyle kattim. hiç bir problem görmedim.
gözlemleyebildiğim kadarıyla.
1 adet yanık kaldığını düşündüğüm meleğim daha iştahlandı ve büyüme göstermeye başladı.
katmadan önce ph 7 ve 6 arası dalgalanıyordu Co2 den dolayı
10 un üzerinde ölcüm sonucu 6 sabitlendi(cok hasas diil hazır kit)
ramirezzilerin en kücüğü renklendi büyüklerde pembeleşme başladı hatta ikisinide erkek olduğuna kanaat getirdiğim ama eşleşme davranışları göstermeye başladı simdi acaba hangisi dişi diye düşünmeye başladım.
sabahları tek taraftan hafif bir cizgi halinde güneş alıyordum 1 saat kadar buralarda alg oluşumu çok hizliydı ve o durum tamamen ortadan kakti hatta cesaretlenip 43 wattan 56 watta çıkardım ışıklandırmayı.
benim balıklar ergenlik doneminde olduğundan ilk anda çiftleşme ve yumurta göremedim ama her hafta düzenli yaptığım su değişimlerinden hemen sonra gördüğüm rahatlama ve daha haraketlenme eylemleri tarçından hemen sonrada gözlemledim ve tarcını eklediğimde 4. günüydü su değişiminden sonra. ve bu hafta 3 te bir değilde 4 te bir oranında değiştirdim.
Dediğim gibi ergenlik döneminde olmaları etkilenmiş olabilirim ama doğrudan afrodizyak etkisinden ziyade daha stabil ve uygun sartlar yarattığı yada doğada yağan yamurlar sonrası suya karısan maddelerin tarcınla eşdeğer olduğu ve doyısıyla suyu üremeye elverişli hale(balığın yumurtlama durumunda yumurtaların daha fazlasını hayatta tutabileceğini genetik olarak bildiği için) getirebildiği kanısı daha ağır bastı.
2 su değisiminde bir devam etmeyi düşünüyorum gelişme olursa eklerim.
Saygılar
Benim 6 tane ramirezzim var ve artık eşleşme çağına geldiler 3.5 -4 cm civarında buya zıyı okudum ve denedim fakat söylenildiği gibi süzmek çok önemli ve ben enjektor (Tıbii) inesinin ucuna kullanılmamımış sigara izmarıtı takarak süzdüm çok berrak ve temiz solüsyon elde ettim ve 10 ml olarak suya yarım saat bir süreyle kattim. hiç bir problem görmedim.
gözlemleyebildiğim kadarıyla.
1 adet yanık kaldığını düşündüğüm meleğim daha iştahlandı ve büyüme göstermeye başladı.
katmadan önce ph 7 ve 6 arası dalgalanıyordu Co2 den dolayı
10 un üzerinde ölcüm sonucu 6 sabitlendi(cok hasas diil hazır kit)
ramirezzilerin en kücüğü renklendi büyüklerde pembeleşme başladı hatta ikisinide erkek olduğuna kanaat getirdiğim ama eşleşme davranışları göstermeye başladı simdi acaba hangisi dişi diye düşünmeye başladım.
sabahları tek taraftan hafif bir cizgi halinde güneş alıyordum 1 saat kadar buralarda alg oluşumu çok hizliydı ve o durum tamamen ortadan kakti hatta cesaretlenip 43 wattan 56 watta çıkardım ışıklandırmayı.
benim balıklar ergenlik doneminde olduğundan ilk anda çiftleşme ve yumurta göremedim ama her hafta düzenli yaptığım su değişimlerinden hemen sonra gördüğüm rahatlama ve daha haraketlenme eylemleri tarçından hemen sonrada gözlemledim ve tarcını eklediğimde 4. günüydü su değişiminden sonra. ve bu hafta 3 te bir değilde 4 te bir oranında değiştirdim.
Dediğim gibi ergenlik döneminde olmaları etkilenmiş olabilirim ama doğrudan afrodizyak etkisinden ziyade daha stabil ve uygun sartlar yarattığı yada doğada yağan yamurlar sonrası suya karısan maddelerin tarcınla eşdeğer olduğu ve doyısıyla suyu üremeye elverişli hale(balığın yumurtlama durumunda yumurtaların daha fazlasını hayatta tutabileceğini genetik olarak bildiği için) getirebildiği kanısı daha ağır bastı.
2 su değisiminde bir devam etmeyi düşünüyorum gelişme olursa eklerim.
Saygılar
[/QUOTE]
Bu dediklerinizini ne kadar zaman içerisinde yaptınız ve gözlemlediniz?
Anlattıklarınız hemen bir gün içerisinde olabilecek durumlar değil.
Bu da denemeleri uzun zamandır yaptığınız anlamına gelir. Çoğu kişi şu ana kadar tek atımlık denemeler yaptığından sizinki çok daha fonksiyonel bir deneme oluyor. Sürekli kullanım için de güzel bir örnek oluşturuyor. Sonuçları iyi olmasaydı da dediklerim geçerlidir.
ilk yapmış olduğun sefer demekki ortam koşulları uygun değildi. ve akvaryumum kalabalıktı nufusu biraz düşürdüm herşeyn yolunda Şimdilik.
Teşekürler.
Değerli Dostlarım cümleten merhabalar.....
Tarçın uygulamasını bende dün denedim.240 lt lik tankımda;Trop.Bemba,Trop.Duboisi ve Demasoni besliyorum, tankımda balık adedi hayli fazla, elden de çıkartamadım.
İlk saatlerde balıklarım havasız kalmış gibi su yüzeyine çıktılar, bu durumda bende panikledim, ilk yaptığım %10 su değişimi yapıp hava takviyesi yaptım,diğer tanka taşımayı dahi düşündüm,yaklaşık dört saat sonra balıklar kendine gelebildi.......
Bugün itibari ile balıklarımda eskiye nazaran hayli bir hareketlilik, yem yemede hayli bir iştah oluştu, bu durum inşallah kısa süreli olmaz,birbirlerine kur yapmalar şimdiden başladı bile....:)
Video görüntilerini sizlerle paylaşmak istiyorum foruma almayı becerebilirsem tabiki,çekimler cep telefonundan,görüntü kirliliğinden dolayı şimdiden özür dilerim....:)
Selametle kalın.........
İlaç firmaları bir şirkettir ve olabildiğince çok para kazanmak isterler doğal olarak yoksa kaç insan ölmüş kaç insan kurtulmuş onlara göre pek önemli olmaz sanırım onlara göre önemli olan tek şey ciroları olmalı.
[/QUOTE] Genl bilgi olarak;