ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
çiğd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2010 22:35
Son Ziyaret:
08 Ekim 2011 23:06
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
çiğdem çay
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1983
Yaş:
41
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

çiğdem çay

SON 10 MESAJI

Betta yumurtasından anlayanlar bakabilirse sevinirim
 Kurbağa ile dişiyi çıkardım, diğerleri ile uğraşırsam iyice dağılacak diye ellemedim. Hayırlısı artık.

 Yalnız Oğuz Bey, duruma yanlış yaklaşıyorsunuz bence. Ben hayvanlar üresin diye özel bir çaba göstermedim, kendiliğinden oluşan bir durum karşısında fikir istedim. Yavrularınız ölecek demenin bana hiç faydası yok. Sonuçta ben üretimci değilim, beklentilerim de ona göre. İleride 3-5 bebek bettam olursa ne ala, olmazsa da balıklarımın ebeveynlik duygusunu yaşamış olmaları yeterli. Sizinki biraz limon sıkmak olmuş.

 
çiğd2011-02-24 18:20:15
Betta yumurtasından anlayanlar bakabilirse sevinirim
   Betta aslında suyun tüm yüzeyini kaplayacak kadar köpük yapmıştı, camı kaldırırken ben bozmuştum. Kur mur yapacaklar diye daha zamanımın olduğunu düşünmüştüm açıkçası. Erkek olan şimdi yumurtaları pistaların olduğu tarafa taşıyor. Başkalarının yumurtaları olsa taşımazdı herhalde. Şimdi ben dişiyi ve kurbağayı çıkarayım mı, dursunlar mı? Karidesler falan da var, ne yapacağımı bilemedim.
Betta yumurtasından anlayanlar bakabilirse sevinirim
   Merhabalar, epey de heyecanlıyım ama derdimi sırayla anlatsam iyi olacak.

   100 ltlik karma akvaryumda rahat rahat geçinen bir erkek bir de dişi bettam vardı. Ancak son zamanlarda erkeği tetrazonların rahat bırakmadığını farkedince bu ikisini 18 ltlik bitki akvaryumuna aldım. İlk gün erkek dişiyi fena hırpaladı, araya camdan bir engel koydum. Bunlar da devamlı aralarındaki camın önünde takılıyorlardı, bettanın kur davranışını da bilmediğimden birbirlerine kur yapıp yapmadıklarından emin olamıyordum. Derken dişi olan camın altındaki küçük boşluğu farketti, canı isteyince erkeğin yanına geçmeye başladı. Erkek kovalayınca tekrar kendi tarafına dönüyordu, ama sonra yine erkeğin yanına geçiyordu. Ben de başının çaresine bakabileceğine karar verip dün akşam aradaki camı kaldırdım. 15 dk önce de sudaki küçük beyaz yumurtaları farkettim.

   Yumurtaların bettalara ait olmasını istiyorum ama akvaryumda aynı zamanda kurbağa, karides ve salyangozlar var. O yüzden ne yapacağımı bilemedim. Birkaç saat önce bir şey yoktu, yumurtalar çok yeni. Fotoğrafları koyuyorum, bilen biri bana yol gösteebilirse çok sevinirim.





   Bir de her yerde dağınık olarak köpük var ama bettanın asıl yuvası pistiaların olduğu yer. Yumurtalar ise ortalıkta duruyor.




2 lt nano
 Tekrar merhaba, tankın son halini paylaşmak istedim. Kabuklar devrildikten sonra nasıl bir düzen oluşturabilirim diye epeyce düşünmüştüm. Silikon pis kokusu ve geç kuruması nedeniyle pek de hazzetmediğim bir yöntemdi, nitekim kullanmadım. Alta tarafta üç kabuğu kuma gömdüm, üste de diğerlerini dikkatlice yerleştirdim. Bu şekilde gerektiğinde çıkarıp temizlik falan yapabilir hale geldim.

Genel görünüm şu şekilde oldu şimdi.


Yükseklik azalınca etkkileyicilikten kaybetmiş oldum ancak şikayet etmiyorum.

Bu aralar havalar güzel olduğundan gündüzleri dışarı çıkarıyorum.


Zemin için kullandığım bitki, ne yazık ki ismini tam hatırlayamıyorum.


Işığa yakınlığa göre bitkilerin gelişmesi arasında oldukça fark oldu. İlk fotoğraf yukarıdaki, diğerleri aşağıdaki gruplar.



Son olarak, besin bolluğundan ve güneş ışığından olsa gerek yosun problemim başladı. İçine bir iki salyangoz attım ama faydası olmuyor doğal olarak. Ben de diş fırçası kullanıyorum.



2 lt nano
Çiğdem, yanlış oldu: )
2 lt nano
 Işık olarak masa lambası kullanılır sanırım, niye kullanılmasın ki. Yine de pencereye yakın olması daha iyi olur bence.

  Muhammet bey, dün koyduğum fotoğraf son haliydi. Yıkılmış olması harcinde bir değişiklik yok zaten: )
2 lt nano
  Dün içine moss yerleştireyim derken elim kabuklara çarptı ve sistem yıkıldı: )


  Bir bakıma iyi oldu, yarın silikon alıp şöyle sağlamca yapıştıracağım. Günlerdir java moss tabanda nasıl olur diye düşünüyorum. Elimdeki azıcık mossu bu ufaklık için harcamayacağım. Birazcık marsilya mı neydi adı, yoncaye benzeyen bir otum var, belki onu kullanabilirim dipte. Zeminin turunculuğu h.m nin yeşilliğini ön plana çıkarıyor, başka bir yeşillik kullanmak istediğim etkiyi zayıflatabilir endişesindeyim.

[QUOTE=Hellak]Tebrik ederim çok zekice bir tasarım..Hem. micra yerine moss ve Hem.cuba güzel olurdu diye düşünüyorum.. [/QUOTE]

Cuba benim bildiğim hi-tech akvaryuma ihtiyaç duyuyor. Bu tür akvaryumların nasıl kurulduğu hakkında bile bir bilgim yok.

[QUOTE=the oscar]Deniz kabukları ph şı arttıracağı için bitkileri büyümesi yavaşlar hatta ölebilir.  [/QUOTE]

Ph ya da sertlik ölçümü yapmıyorum. Ama bunlar benim için pek sorun değil, aksine Yalova'nın musluk suyu damacana suyundan farksız olduğundan salyangozlarım için midye kırığı, kalsiyum vb kullanmam gerekiyor. Ki bitkilerin sararması tankı güneşe alınca durdu, şu an için hallerinden memnunlar.

[QUOTE=AYGÜN Muhammet]Çok güzel bir tasarım olmuş, hepsi tamamda kabukları saksı gibi kullanmak nerden geldi aklınıza çok zekiceThumbs%20Up[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Uzun süredir deniz kabuklarını akvaryumda nasıl kullanabileceğimi düşünüyordum. Başka bir tankta kenarlara yapıştırmıştım. Çok daha gözalıcı şeyler yapılabilir, ama aklıma fikirler yavaş yavaş geliyor.
Beta ve Büyük Akvaryum
   Ben hemen her zaman tuzlu peynir verdim balıklarıma. Su değişimleri akvaryumun tuzlulaşmasını engelliyor. Beslediğim balıklar derken japon, zebra, rasbora, tetrazon ve neonları kastettim. Balık olmasa da salyangoz ve karidesleri de bu gruba dahil edebilirim. Çöpçüler hakkında hiç fikrim yok.
Beta ve Büyük Akvaryum
  Balığa peynir verin. Başka yerde yazılıp yazılmadığını bilmiyorum, yazılmadıysa tuhaf gelebilir ancak aylar süren kişisel deneyimlerimde peynirin bettaya çok faydası olduğunu gördüm. Öyle ki yüzgeçleri paramparça halde gelen dişi betta bir haftada tamamen yenilendi.
 
  Yemedikleri zamanlarda attığım peynir parçasına gidip sürtündükleri için 30 lt akvaryumumda daimi olarak bir parmak boğumu kadar beyaz peynir ya da tulum peyniri bulunduruyorum. Aslında beslediğim tüm balıklar severek peynir yiyorlar, ama betta kadar bayılanı da görmedim.

Bu da karnını iyice şişirmiş bettam. Başlarda çatlayacak diye korkmama karşın her şey yolunda.



  Bir de yabancı bir yerde bettaların en aktif üreme dönemlerini geçirdikten sonra, yani bir yaşını doldurunca satıldıklarını okumuştum. Türkiye'de durum nedir bilmiyorum, aldığımız bettalar yavru olmayabilir.




Bu Salyangozun Türü Nedir?
 Bu salyangozları nerden edindiniz? Bu arada cidden güzellermiş,  Bir ara benimkilerle sizinkilerden değiş tokuş yapmak isterim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.