Amerikan Cichlid Tankı (son foto sf:25)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende akvaryumun yüzeyindeki dalgalandırmayla hava ihtiyacını giderenlerdenim. Ama dış filtremin debisi bu aralar düştüğü için yedek hava motorunu devreye soktum. Zaten eğer oksijen miktarı yetersize balıkların çoğu yüzeye çıkıp su yüzeyinden nefes almaya çalışıyor. Şu ana kadar bununla karşılaşmadım ama tedbiri elden bırakmamak lazım.
Melek, cidden güzelmiş. Alt yüzgeçleri mavileşmiş.
Fotoğraflarken, hava taşını kapatırsanız eleştiri almazsınız
Saygılar,
Eda hanım gerçekten imrenilecek bir akvaryum yaratmışsınız.
Tebrik etmenin dışında yapılabilecek bir şey kalmamış.
Saygılar.
Hatta birçok yabancı kaynaklı sitede ayrıca Türkiye'de Amerika Cichlid konusunda oldukça tecrübeli rastlantısal (Ümit), Really (Umut) gibi birçok arkadaş Amerikan Cichlidleri ile birlikte canlı doğuranlar grubundan kılıç,valifera gibi türler beslemektedir.Bu tarz balıklar hem doğal ortamın taklidinde hemde baskın balıkların diğer balıklara zarar vermesinde dikkat dağıtıcı görevini üstlenmektedir. (Yem olmasıyla karıştırılmasın)
O hacimde Amerikan,Malawi ve Tanganyika karışık besleyen insanlar var. Lütfen onlarla bu akvaryumu bir tutmayın.
Saygılar..
Uyumsuzluk olması için illa farklı göl balıkları beslemek gerekmiyor ya da hacmin çok küçük olması… Su değerleri blıkların boyları ve beslenme tarzları gibi birçok unsur var… Kaldı ki bu balıkların içinde Güney Amerika chichlidleri de var orta amerika da… Bazılarının habitatı Victoria, tanganyika ve malawi göllerinin birbirleri arası mesafeden daha uzak ve farklı yaşam koşulları ve su değerleri içeriyor. Örneğin Makav sert suları sever, melek ise yumuşak… 30’ar cm’lik birer dev olacak etçil astronotlar, 10-15 cm’lik rainbow ve melek ve ateşağız için büyük stres kaynağı olacaktır. Cüce vatoslarınız büyük Amerikanların yanında pek de huzurlu olamayacaklardır. Haşarı tetrazonlar da sanki buraya cezaya yollanmış gibi… J
Eda hanım, sakın yanlış anlamayın, uyum konusuna cevaben yazdım, ama pek tabii ki; problem yaşanmıyorsa problem yoktur… :) Biyotop akvaryumu doğallığı ve düşük balık yoğunluğu olayı bitirmiş… Ellerinize sağlık tekrardan… Ama yine de ya dev Amerikanları, ya da daha orta ve küçük boyları seçerseniz ileriye dönük olası problemleri de yok etmiş olursunuz… ama zaten akvaryumunuzla oldukça ilgilisiniz; bu da problemlere erken müdahele şansınızı arttıracağından, bir kayıp almadan önlem alırsınız.. Dolayısıyle böyle seviyorsanız problem çıkana kadar problem yok.. J
Sevgi ve Saygılarımla...Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Konunun başlığına dikkat ederseniz "amerikan".. bir orta veya güney amerika biyotopu oluşturdum iddiasıyla girmediğim gibi, biyotop kelimesini hiç kullanmadım özellikle. Niyetim bulabildiğim ve sevdiğim amerikanlardan sıkıntı oluşmadan bir karma tank yapmaktı. Mümkün olduğu kadar da tankın doğal dekore edilmesi için çalıştım.
Tekrar altını çizerek belirtmek istiyorum ki; farklı tank ve koşullarda balıkların gösterdiği genel karakteristik değişken olabilir. Tankın ebatları, dekoru, türler, türlerin tanka konuluş boyutları, beraber büyümeleri veya sonradan eklenmeleri gibi pek çok faktör bunu etkiler. Bir başkasında sorun olan davranış, diğerinde gözlenmeyebilir. Gözlenmez demiyorum bakın kesinlikle. Ama kesinlikle gözlenir diyenlere de itirazım olacak.
Meleğin yumuşak makavın sert su tercih etmesi hususunda ise, söylediğiniz doğru elbet ama. Pek çoğumuzun da meleği ülkemizin sert çeşme sularında dahi üretebildiğini bilerek, bu farkılıkların balıkların sağlığını, yaşam kalitesini etkilemediği sürece büyük önem taşıdığını düşünmüyorum.
Velhasıl, lafı açılmışken belirteyim.. gönül ister istediğimiz türleri bulup bir amerikan biyotopu oluşturabilelim. Ama akvaryumcularımıza gelen türler ve seçeneklerimiz belli.
Tankım yaklaşık 3 aylık. Bazı türler çıkıyor yeni eklenenler oluyor. Oturmuş bir popülasyon yok henüz. Elbet beklemediğim bir sorunla karşılaşırsam, müdahale edilecektir. Böyle konularda kesin konuşmayı sevmediğim gibi, kesin yargılara da tepkim bundandır....