İşte Amerikan Rüyası
Merhaba arkadaşlar.
Umut'la İznik Gölü'nden yakaladığımız ve gobi diye sınıflandırdığımız balığın türünü araştırmalarımız sonunda bulduk.
Latince adı:Salaria fluviatilis
Balık hakkında bilgi alabileceğiniz link: Fishbase
Fishbase sitesinde yaşadığı doğadaki sıcaklığı 18 - 25 ile sınırlamış ama emin olun alakası yok. Yüzeyi buz tutmuş suda dahi yaşıyorlar.
Henüz kuru yem yeyip yemediğini keşfedemedim. En azından ben bakarken yemiyor. Balıklarda herhangi bir incelme zayıflama emaresi yok.
Saygılarımla.
NOT: Yeri burası değildi ancak bahsi burda geçtiği için ekledim. Anlayış gösterileceğini ümit ediyorum.
[/QUOTE] http://www.akvaryum.com/_salaria__fluviatilis_(horozbina,_tatl&305;_su_blennysi)_tatlisur_8_4507.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar yakın zamanda ölen flower hornumun yerine yine aynı anne ve babadan olan flowerla doldurmaya çalıştım. Akvaryumu boş gördükçe iyice içim sıkılmıştı ve bayramın 2. günü gezdiğim akvaryumcularda bu tatlı yaramazları gördüm ve hemen aldım. Akvaryuma ilk green terörü ekledim 3 gün sonra da flowerı yanına bıraktım. Şuan kardeş kardeş geçiniyolar. Flower aldığım yerde yunusların arasındaydı yani olabildiğince sosyal bi balık ve ilerde bi sorun olabileceğini sanmıyorum yanlız flowerı akvaryumcu bilerek başka bir FH la kavga ettirdiği için biraz hırpalanmış yakında oda güzel formuna kavuşcak. Fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.Yeni oğlum yaramaz mı yaramaz ve bi okadarda sevimli 'Jack Neşeli'.. ( balıklarımın 2. adlarını kız arkadaşım koydu napim kıramadım)
Aşırı hiperaktif green terörüm 'Coe Şirin'.. ( adı gibi çoook şirin)Merhabalar.
Balıklarınız hayırlı olsun.
Acaba tankınız kaç litre?
Merhabalar.
[/QUOTE]
Merhabalar.
[/QUOTE]
1 tür balık daha ekleyebilirsiniz.
Mevcut balıklarınızla eşdeğer sertlikte olmalı. Ateş kafa tavsiye ederim.
Saygılarımla.
Merhabalar.
[/QUOTE]
1 tür balık daha ekleyebilirsiniz.
Mevcut balıklarınızla eşdeğer sertlikte olmalı. Ateş kafa tavsiye ederim.
Saygılarımla.
[/QUOTE]
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Arkadaşlar yakın zamanda ölen flower hornumun yerine yine aynı anne ve babadan olan flowerla doldurmaya çalıştım. Akvaryumu boş gördükçe iyice içim sıkılmıştı ve bayramın 2. günü gezdiğim akvaryumcularda bu tatlı yaramazları gördüm ve hemen aldım. Akvaryuma ilk green terörü ekledim 3 gün sonra da flowerı yanına bıraktım. Şuan kardeş kardeş geçiniyolar. Flower aldığım yerde yunusların arasındaydı yani olabildiğince sosyal bi balık ve ilerde bi sorun olabileceğini sanmıyorum yanlız flowerı akvaryumcu bilerek başka bir FH la kavga ettirdiği için biraz hırpalanmış yakında oda güzel formuna kavuşcak. Fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.
FH dişi gibi görünüyor. Bunun etkisi ile bir süre sorun çıkmayabilir ama ileride büyük olasılıkla çıkar. Zaten o tank tek jag veya FH için önerilen boyutta. Bence bu işe girişmeyin.
FH dişi gibi görünüyor. Bunun etkisi ile bir süre sorun çıkmayabilir ama ileride büyük olasılıkla çıkar. Zaten o tank tek jag veya FH için önerilen boyutta. Bence bu işe girişmeyin.
[/QUOTE]
[QUOTE=enginkoc34]Ümit ne şanslısın bak o balık Türkiyede sadece iznikte var.Ben onu başka derelerdede gördüm gibi geliyor ama.Davranış şekilleri nasıl?Diğer balıklar onlara sataşıyormu yoksa kendilerini zor durumlarda saklayabiliyorlarmı?
Saygılar.
[/QUOTE]
Engin bu balık oldukça geniş alanlara yayılmış. Görmüş olma ihtimalin var. Ancak çeşitliliğide çok. Tüm gobilerde olduğu gibi genelde biryerlere tutunup kalıyorlar. Kendi boyundaki balıklar ilişmiyor. Kendinden küçük balıklara saldırıyorlar. Balıklar fevkalade hızlı.
Barış, balıkların çok güzel. Bilhassa zebraya bittim. GT telefonda dediğin kadar güzelmiş.
Saygılarımla.