ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
talisman-55
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Eylül 2011 06:29
Son Ziyaret:
08 Şubat 2015 09:17
Toplam Mesaj:
140 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur TANYILDIZ
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Samsun
Meslek:
Şuan yok :)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150x60x65 Malawi tankı.
100x30x40 Şuan boş
65x20x30 Şuan boş
65x20x30 Kaplumbağa tankı.
Uğur TANYILDIZ

SON 10 MESAJI

Oscar'ın derdi ne ?
Peki ne zaman eski canlılığına kavuşur ? Eski hareketliliğini çok özledim açıkçası. O kadar şebek bir şey ki evde herkese kendini sevdirmişti ..
Oscar'ın derdi ne ?
Merhabalar arkadaşlar.
Mayıstan bu yana beslediğim oscarım son günlerde gereksiz bir şekilde yeme ilgisizleşti. Ama kendi gayet hareketli. Renklerinde solma, dışkısında herhangi bir beyazlık veya karında çöküklük yok ama aldığı yemi kapakçıklarından atıyor. ( Yaklaşık 7 çeşit yemle besliyorum küçüklüğünden beri.) Dolasıyla en sevdiği yemi de biliyorum nazlandığı yemi de. Ama en çok sevdiği yemi bile versem binbir nazla yaklaşıyor onuda kapakçıklardan atıyor. Canlı balık attım (ağzına sığabilecek boyda) iki üç kovaladı şimdi kardeş kardeş duruyolar :) Yem olarak bile görmüyor onu.
Derdi ne olabilir sizce ?
Akvaryum 600 LT
Yanında başka tür yok hatta canlı olarak büyük leopar vatoz var sadece. Birde o küçük japon balığı.
Saygılarımla.
Bir akvaryumda olası hastalığı önceden tahmin etmek.
Merhabalar arkadaşlar. Uzun süredir düşündüğüm ve tamamen bana ait olan bir fikri sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim.
Öncelikle hepimizin en büyük derdi, tabir-i caizse stres topumuz olan akvaryumumuzda bir hastalığın boy göstermesidir. Ancak bazı profesyoneller ve şanslılar dışında genelde balığımızı veya balıklarımızı  maalesef kaybediyoruz.
2 ay önce vatoz ile birlikte akvaryumuma eklediğim makrakantaları biraz araştırdığımda çok ilginç şeyler ile karşılaştım. En basiti  http://www.akvaryum.com/makrakanta_makaler_18_1506.asp linkinde verilen makalede de geçen Test(gösterge) Balığı terimi.
Yani akvaryumunuzda normal ya da damızlık boydaki balıklarınıza uygun(!) ise bence yanında mutlaka makrakanta beslenmeli. Bunun avantajlarını ise kendimce şöyle sıraladım;
- Makrakantalar yapıları ve ağız yapısı gereği genelde yerde kumları eşerek yem toplar. Buda büyük boyda balıkların yemediği yemlerinde tüketilerek, akvaryumdaki nitrat ve pislik oluşumunu bir kademe azaltır.
- Makrakantalar gerçekten ama gerçekten çok şebekler ve akvaryuma renk katıyorlar. Klasik balıkların göz yorduğu bir akvaryumu gökkuşağına çevirebilirler. Ancak kesinlikle her zaman olduğu gibi sağlıklı balıklar özenle seçilmeli. Hasta balık alınmamalı.
- Makrakantalar discustan sonra en hassas balıklar arasında muhtemelen baştadır. Yani bu ne demek oluyor ? Mesela bi damızlık altı veya damızlık bir yunusunuz veya sp'niz  var diyelim. Boyut ve cins gereği özellikle Sp kötü su şartlarını tolere edebilir. Ancak nereye kadar ? Oysa bir makrakanta böyle bir durumda hemen beyazlar ve hastalığı kapar. Yani bir akvaryumda makalede de dendiği gibi, bir hastalık var ise en önce ölecek veya hastalığı size hissettirecek balık makrakantadır. Bu da size önlem almak için mükemmel bir fırsat yaratır ve asıl ilgilendiğiniz tür için önlemler alabilirsiniz. Tabi bu makrakantayı çöpe atıcağınız veya kaderine terk edeceğiniz anlamına gelmemeli(!).

Kıssadan Hisse'si şu ki, makrakantaya her anlamda uygun bir akvaryumunuz var, o akvaryumun içinde makrakanta var ve o makrakanta sağlıklı ise acabalar ile yaşamazsınız. O akvaryum sağlıklıdır, temizdir denebilir. Asla yüzde yüz denemez ama yinede değerlendirilebilir. Şahsen ben onları sağlıklı gördükçe içim kıpır kıpır oluyor. Onları solgun gördüğümde aç olduklarını veya ışıktan sıkıldıklarını anlayabiliyorum. Yani makrakantalarım, valide sultan ve ben bakıyoruz akvaryumuma 

Umarım birazda olsa kafanızda bir şeyler oluşmuştur.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Saygılarımla
Samsun'lular buluşması
Ümit bey teşekkür ederim. Ancak görüyorsunuz ki maalesef Samsun'da bu hobi bitmiş. Ruh yok kimsede. Ne bir katılım, ne de bir birleşme.. Umarım katılım artarda buluşma gerçekleşir.
Malaviye en uygun ?
Aslında içimden geçen cüceler çünkü gerçekten çok çalışkanlar. Ama ilerde balıklarım boylandığında şansları olmaz muhtemelen. Keza boylanıcaklar 580 litrede 20 tane balık var 

O zaman leopar alıyorum. Deneme açısından  leoparın yanına 2 tane cüce de alsam mı ?
Malaviye en uygun ?
Merhabalar. Malavi türlerine en uygun vatoz türü hangisidir ? Leoparı biliyorum ama tembelleşmesinide istemiyorum. Akvaryumumda tam olarak cinsini bilmediğim siyahımsı bir vatozum vardı garibim pekte büyüyemedi en son mavi prensesim üreme döneminde gözünü yedi ve maalesef kaybettim. O öldüğünden beri başlayan kahverengi yosun problemi ile karşı karşıyayım. Acil vatoz eklemem şart. Ancak cüce vatozdan korkuyorum çünkü cikleterim onlara zarar verebilir. Cüce ile malavi besleyen varmı acaba ? bu uygun mu ? çünkü en çalışkan vatoz cüce bunu biliyorum.. Salyangoz ise malaviye uygun olmaz muhtemelen. Yinede fikri olanı dinlerim.
Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Saygılarımla. talisman-552012-04-27 06:25:51
Kan Gruplarımız
0 Rh (+)

Uğur Tanyıldız

SAMSUN
Akvarist yalanları.

Biraz eğlence için ilk başlangıcı ben yapim 

x - Olum yabancı ülkelerde sarı prenses yiyorlarmış !! Sende git dünya masraf et akvaryumda bak.
y - Olsun olum onlarda hamsi bakıyo.

Sizinde aklınıza gelenleri bekliyorum.
Yok mu şu dış parazit belasının kesin çözümü !
Ben anlatamıyorum galiba. Birkere almış bulunduk. Keza aldığımda gerekli karantina uygulamalarını gerçekleştirdim. Ama sonuç bu. Ben size tedavi yöntemini soruyorum, yoksa neden olduğunu zaten biliyorum.
Yinede teşekkürler.
Yok mu şu dış parazit belasının kesin çözümü !
Bilgiler için teşekkür ederim ama ben nasıl önleyeceğim demedim. Zaten sebebi bu saydıklarınızdan hiçbiri. Tamamen yeni aldığım bakımsız balıklardan bulaşmasıdır. Bunun açıklamasını zaten yaptım.
Ben kurtulmanın yolunu soruyorum..
Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.