Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Açılmış olan konuya katılmak yada katılmamak,yazmak yada yazmamak herkesin kendi tasaruffundadır. Katılmak istemeyen katılmaz yazmak istemeyen de yazmaz arkadaşlar. Onun için burası bir paylaşım platformu , herkes kendi fikrini sölyeyecek herkesin kendine göre doğruları vardır kendine göre doğrularıyla yaşamak hoşuna gidiyordur ve bu şekilde yaşar. Bu balığın asıl istenilen performansta örnekleri ülkemizde vardır yada yoktur bu tartışılıyor.Şimdi bu konuya yazılıyor diye ilangi besleyen arkadaşlar zan altındamı bırakılıyor kesinlikle hayır. Konuya paylaşımda bulunupta ilangi sahibi olan hiçmi kimse yok tabiki var. İlangisi olupta bu konuda paylaşım yapmayan yorum yazmayan azmı arkadaş var ? Ben yazılarımın başında da söyledim arkadaşlar konu ilangi üzerine ve bu konuda türü ön plana çıkartıp konuyu kişiselleştirmeden konu üzerine yoğunlaşarak tartışalım ama her ne hikmetse üzerine alınan arkadaşlar var. Lütfen bu konu hakkında biraz daha objektif bakın o türün sizde olması sizi zan altında bırakmaz. Siz türünüzün saflığı hakkında eminseniz neden başkalarının yaftalarına yada onayına sunasınızki? Balık sizin balığınız. Eğerki bu balık zaman içinde gerekli bakımla bahsetmiş olduğumuz performansa geliyorsa lütfen bir yılını doldurmuş bu türü besleyen arkadaşlar buyrun bu performansa ulaştı diye paylaşsınlar lütfen. Bunun dışında açıkcası beni şu an için hiç bir örnek tatmin etmez. Ha bu arada benim arayışımı da kimse tatmin etmek zorunda da değildir. Balığının saflığına ve orjinalliğine güvenen paylaşmaktanda çekinmez diye düşünüyorum. Kastım tanıtımlar değildir konu üzerinedir. Lütfen bu hususu unutmayalım.
Saygılarımla...Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tropeus ilgi alanıma girmiyor. Ama Metin beyin durumu net bir şekilde özetlediğini biliyorum. Doğru söze ne denir.
Konu açıldığından beri takip ediyorum bir amaç uğruna karalanmıyan balık ve şahıs kalmadı bence konuyu fazla uzatmaya gerek yok ld akvaryuma bana bu kadar kaliteli balık kazandırdıkları için teşekkür ederim.
Emrah bey paylaşım için teşekkürler. Maşallah fotoğraftaki balığınız güzel bir balık . Fakat konu ya yanlış algılanılıyor yada konuyu başka yerlere çekmeye çalışan kişiler var. Tür üzerine konuşuluyor ve ben özellikle yazımdada bahsettim ne bu işin ticaretini nede bu balığı besleyeni töhmet altında bırakılmamalı tür konuşulmalı diye. Ancak bir besleyen olarak üzerinize alınmanızıda normal karşılıyorum ben. Zahmet olmazsa koloninin genel görünümünü fotoğraflarmısınız ? Ben merak ediyorum balıklarınız hepsi bu performanstamı yoksa bu türünün güzel örneği bir dişimi ? Bir karede ağzı dolu Yine tekrar ediyorum benim bu balığı ne beseleyenle nede satanla bir derdim yok türü konuşuyoruz. Konu bu şekli aldı ise eğer ben rica ediyorum besleyen ve eklemek isteyen arkadaşlarımız balıklarını paylaşırlarsa ben çok sevinirim. Ben hala türünün bütün özelliklerini gösteren orjinal ilangi yellowun tam takım olarak bir kolonide görmedim ülkemizde (Salih bey hariç). Dileğim erkeğiyle dişisile bütün bireylerinin sapsarı kafa kırmızı ve yüzgeci koyu kırmızı şekilde olan bir koloni var çok meak ediyorum. Ha varsaki emin olun sizden daha çok mutlu olurum. Merakımı bu konuyu izeleyen arkadaşlar giderirlerse ben çok sevinirim.Tribünden izlemekle konu takip edilmez. İlk adımıda Emrah bey yaptı ne güzel tebrik ederim paylaşalım lütfen.
Saygılar...Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emrah bey paylaşım için teşekkürler. Maşallah fotoğraftaki balığınız güzel bir balık . Fakat konu ya yanlış algılanılıyor yada konuyu başka yerlere çekmeye çalışan kişiler var. Tür üzerine konuşuluyor ve ben özellikle yazımdada bahsettim ne bu işin ticaretini nede bu balığı besleyeni töhmet altında bırakılmamalı tür konuşulmalı diye. Ancak bir besleyen olarak üzerinize alınmanızıda normal karşılıyorum ben. Zahmet olmazsa koloninin genel görünümünü fotoğraflarmısınız ? Ben merak ediyorum balıklarınız hepsi bu performanstamı yoksa bu türünün güzel örneği bir dişimi ? Bir karede ağzı dolu Yine tekrar ediyorum benim bu balığı ne beseleyenle nede satanla bir derdim yok türü konuşuyoruz. Konu bu şekli aldı ise eğer ben rica ediyorum besleyen ve eklemek isteyen arkadaşlarımız balıklarını paylaşırlarsa ben çok sevinirim. Ben hala türünün bütün özelliklerini gösteren orjinal ilangi yellowun tam takım olarak bir kolonide görmedim ülkemizde (Salih bey hariç). Dileğim erkeğiyle dişisile bütün bireylerinin sapsarı kafa kırmızı ve yüzgeci koyu kırmızı şekilde olan bir koloni var çok meak ediyorum. Ha varsaki emin olun sizden daha çok mutlu olurum. Merakımı bu konuyu izeleyen arkadaşlar giderirlerse ben çok sevinirim.Tribünden izlemekle konu takip edilmez. İlk adımıda Emrah bey yaptı ne güzel tebrik ederim paylaşalım lütfen.
Saygılar... [/QUOTE] Levent bey öncelikli olarak orda tek bir dişimin fotoğrafı yok burda bunu açıklamak zorunda değilim agzı dolu olmuyan tek dişim oydu nazardan korktuğum için gönül rahatlığıyla onun fotosuna öncelik verdim diğer ağzı dolu balığımsa akvaryumun baskın dişisi, amacım burda ne fotoğraf eklemek nede yorum yapmaktı ama sırf bu konuşmalardan rahatsız olduğum için konuya dağil oldum bu son mesajım birdahada bu konuya yorum yapmak istemiyorum balığımın ilangi yellow olmadığını düşünseler bile:DÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir