Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar, selamlar...
Bence bu şekilde ilangi ithalatı yapılmasın , burayı okuyanlar eminim bu şekilde ki ilangileri almamaya karar vereceklerdir ama ya okumayanlar sonradan gerçekten ilanginin rengini tam yansıtmadığını öğrenince ne olacak ?
Bence bu şekilde ilangi ithalatı yapılmasın , burayı okuyanlar eminim bu şekilde ki ilangileri almamaya karar vereceklerdir ama ya okumayanlar sonradan gerçekten ilanginin rengini tam yansıtmadığını öğrenince ne olacak ? Mesela benim bir arkadaşım var ilanginin bu şekli olduğunu öğrenir öğrenmez geri gönderecek aldığı kişiye mesela o oşekilde konuşmuş hani garantisini almış ya almamış olanlar ? İnsanlar 110-120 TL para veriyor ama gel gelelim moliro chilanganın renginden farkı yok , yazık değil mi ? Herkes Burak bulut gibi anlayışlı olamayabilir ayrıca Burak'ın sermayesi vardır pek sorun olmayada bilir ama ya elinde avcunda olmayıp buna yatıran insanlar ne olcak ? Burak'ı da tebrik ediyorum bu konuya açıklık getirmek için çok özverili konuştu hep ,yardımsever olarak. Vicdanımız'a kulak verelim. Burda kimseyi suçlamıyorum nasıl bir yol izlenebilir gerçekten bu işi bilmeyen saf insanlar için yol gösterilir onun derdindeyim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar ben bu konuda bir bilgim olmamasından dolayı,ilangiler hakkında fazla yorum yapamam,yaptığımda ise sonradan yanılgıya düşüyorum.Başımdan gecen bir olayı sizlerle paylaşim LD Akvaryum sahibi lütfullah bey 3 ay önce benim akvaryumuma bakmaya gelmişti.Balıklarımı cok güzel gözle kontorül etdi,bana balıkların daha oturmamış dedi 6 ay gecmesine rağmen bunu diyince şaşırdım.Neden diye sordum ve bana oturduğunda bütün balıkların erkeğin rengi gibi rengini basacaklar dedi.Ve 3 ay gecti bu konuşmadan sonra şimdi hemen hemen bütün balıklarım erkek gibi renklerini basmaya başladılar.Demek istediğim bir balığın performensı 6 ayda olabilir bir yılıda bulabilir.Bu benim başımdan gectiği için belki ilangilere haksızlık ediyoruz,bir anda performans renk görselliği bekliyoruz öyle bir anda olamyıncada bu nedir nasıl bir balık demeye başlıyoruz.Kısaca tropheus beslemek sabır isteyen bir hobidir,o yüzden sabırlı insanların beslemesi gerektiğini düşünüyorum.SAYGILAR...
Konuyu sonuna kadar okudum ve yazılanlar ülkemizdeki hobinin gelişimi açısından gerçekten çok faydalı bence..Fikir Beyan eden herkese teşekkür ederim.
Uzun süredir tropheus besliyorum, balık besleyen insanlar olarak hepimiz biliyoruzki özellikle ciklet gibi sosyal davranışlara daha yatkın balıklar arka fon,zemin rengi,dekorasyon,ışıklandırma gibi sebeplerle gerçek renklerini tam olarak göstermiyorlar..Gördüğümüz farklı farklı ilangilerde bunun payı olabilir.. Bazı tropheus çeşitleri ise bence akvaryum ortamına daha az adapte oluyor ve renklerini sergilemekte biraz daha anti cömert:) oluyorlar..Bence ilangi de bunlardan birisi.. Biraz incelediğinizde duboisi ve ikolaların akvaryum şartlarına daha adapte olup renklerini parıl parıl verdiklerini,bemba ların özellikle dişilerde renk kapattığını görürsünüz..Kasakalawe daha çabuk stresten kurtulup renklerini sergilerken,ilangiler aynı şartlarda biraz daha geç sergiler.. Malawiler içinde yunuslar böyledir mesela..Renklerinin tam oturması zaman alırken,akvaryumda ortaya çıkan bir hastalık ilk ynuslarda gösterir kendisini.. Saygılar.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim 1 ay beslediğim aldıkdan 4 gün sonraki videoları geldiği günün bir sonraki gün risk ve kavga dövüş zorla aldığım ilangiler 2e6d idi ama duboisi aşkından hiç vazgeçemedim o yüzden sattım bu videoda ne flaşh var ne ışık açık nede başka bir etken iyi seyredin yorumları siz verin.
+1