Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=KILIÇ] [QUOTE=Burak Bulut]
DÜZELTME : Ben yorum yapalım derken espiri yapmıştım ama ilanlarda hata var butonu kullanalım derken çok ciddi olarak söyledim ( KİMSENİN HADDİNE DİYİL İNSANLARIN HEVESLE AÇTIGI TANITIMLARA KARŞI ÇIKMAK )
[QUOTE=andoriell]Burak bulut bey. Siz balıklarınızı satmışsınız galiba. Sattığınız balıkların türü neydi acaba ? İlangimi chilinga mı? [/QUOTE]
Herkes kendi beslediği türün grup olarak fotoğraflarını koysa ne güzel olurdu. Kimin ne amaç uğruna çırpındığıda ortaya çıkardı. İlangilere laf atan herkesin farklı türleri var ve yavrularını satışa koymuşlar.İlangi kadar çabuk satılmıyor tabiki. Ama şuan olan bir trend .Kimi gerçekten rengine hayran olur alır. Kimide üreteyim yavrusunu satayım diye. İlla ki bir gün gelecek ilangininde dubuosiden ikoladan farkı kalmıcak. Ama bunun doğal olarak gerçekleşmesi gerekli. Binbir türlü hikaye anlatıp karalama kampanyalarıyla değil.Ben bu balığın adı şırınga dahi olsa beğeniyorum ve alıyorum. Adını değiştirin ne farkader yani. İlangi olmasın şırınga olsun. Ayrıca ülkemizde bir sürü tanganyika göl bilimci varmış. Gözlerim yaşardı.2 yıldır türkiyede olan bir tür hakkında ne kadar çok bilgiye ulaşıldı. Bantı olmayan dubuosilere dubuosi diyen kişiler insanların saf kan balıklarına laf atıyorlar.Gölden gelen balıkla 3 göbek atlamış torunu bir olur mu Allah aşkına.Elbette renk farkları oluşacak. Öyle olsa neden herkes f0 balık alıcam diye uğraşıyor.Neden f1 balıkla bile f0 ın arasında görüntü farkı oluyor. Gölden gelen dubuoside 2 cm bant oluyor. En kral yerli üretim dubuoside 1 cm olan bantı düzgün dubuosim var diye hava atıyor. F0 ikola ile yerli üretim ikola bir mi?Hangi babayiğit diyebiliyor aynılar diye.Elinizi vicdanınıza koyun. En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.
En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saf ırk ilangi ilan başlıkları şuara moda oldu :)))
Saf ırk ilangi ilan başlıkları şuara moda oldu :)))
[/QUOTE]Buğra kardeşimin bu sözü, bir arkadaşımın başına gelen bir olayı hatırlattı. Konuyu dağıtmışım gibi düşünmeyin ama bir tebessüm bırakmak adına sizlerle paylaşmak istedim.
Bir arkadaşım ev almak için bakınırken bir emlakçıya uğramış... Şu ev bu ev derken, bir ev aklına yatmış.
-Şu 90.000 TL'lik 3+1 FULL yazan, neleri var?
-Abi o nun camlar pimapen, mutfak, banyo, tuvalet fayans.
-Isınma nasıl?
-Kombili...dee, kombi almanız lazım! Bir de mutfak dolabı yok...
-Nasıl yani kombi yok mu?
-Yok abi.
-E abicim bu nasıl full? Kombisiz, dolapsız full mu olur?
-Haa abi. Senin dediğin FULL+FULL
-... (Dumur)
........................................................................
Bir an bu diyaloğun şöyle geliştiğini düşündüm.
-E ilanda "İlangi Yellow" yazmışsın, bunlar mı yellow?
-Haa abi bunlar sade "İlangi Yellow". Senin dediğin "Saf Irk İlangi Real Yellow"
Herkese iyi akşamlar...