Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Türkiye'de ilangi yok diye birşey yok var.Herkese görmek nasip olmamış olabilir.Bende 23 adet ilangi vardı daha kalabalık bir koloni alırım diye 1 ay önce sattım.Tabi ki bunların içinde de taş çatlasın 5 adeti koyu renge sahipti gerisi sapsarı.Resimler tam manası ile herşeyi anlatamaz.Kimisi kötü balığın güzel resmini çekebilirken ,kimi de güzel balığın kötü resmini çekebiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balık olayından ,fikirlerin paylaşılmasından kişisel çatışmaya döndürme çabanızza helal olsun .
Hatta espriyle karışık bir mesaj görünce güldüm ve peşinden anlattığım fıkra gibi olay geldi aklıma. Muhtemelen okuyan arkadaş yanlış anlamıştır ve benim baktığım şekilde görürse yanlış anladığını anlayacaktır.
Konu çok hassaslaştı ve tadı kaçmaya başladı, bilmem farkında mısınız?
Alt tarafı bir tartışma ortamı yani. Tellioğulları-Seferoğulları durumu gereksiz bence...
Ümit abi , baya hırslı bir şekilde mesaj çekmiş sanki ben direkt onu göstermişim direkt o başlık açmış ta onu kast etmişim gibi. Ve kendisini ne tanırım ne görmüşlüğüm var. Yani balık olayından ,fikirlerin buraya dökülmesi olayını taa nerelere getiriyorlar koca koca insanlar. Yazık valla çok yazık. Utanmalıyız biz mi çocuklarımıza ,küçüklerimize çevreye örnek olacağız bu kafa yapısıyla.
(Konuyu bilmeyenler için ben tek Saf ırk İlangi başlı ilanlar çoğaldı demem üzerine ,forumda birisinin kişiselleştirmeye dönüştürmek çabasıdır. )
Ümit abi , baya hırslı bir şekilde mesaj çekmiş sanki ben direkt onu göstermişim direkt o başlık açmış ta onu kast etmişim gibi. Ve kendisini ne tanırım ne görmüşlüğüm var. Yani balık olayından ,fikirlerin buraya dökülmesi olayını taa nerelere getiriyorlar koca koca insanlar. Yazık valla çok yazık. Utanmalıyız biz mi çocuklarımıza ,küçüklerimize çevreye örnek olacağız bu kafa yapısıyla.
(Konuyu bilmeyenler için ben tek Saf ırk İlangi başlı ilanlar çoğaldı demem üzerine ,forumda birisinin kişiselleştirmeye dönüştürmek çabasıdır. )
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ahmet bey, ve sizin bu mesajınıza +1 diyerek destek veren arkadaşlar
öncelikle çığırtkan kelimesinin burada kullanılması biraz yanlış olmuş bunu belirtmek isterim.
• Anlamını yanlışmı biliyorum diye sözlüğede bakma ihtiyacı hissettim ve anlamını aşağıya sözlükten aynen kopyalıyorum.
çığırtkan; çağırtkan. bir şeyi yüksek sesle çevreye duyuran. çıkarı olduğu için birini övüp koruyan kimse.
Çığırtkandan kastınız gerçek ilangi yellow u tanıtabilmek için uğraşan arkadaşlara 1. anlamı ile hitap ettiyseniz doğru diyebilirim. Şayet 2. anlamı ile hitap ettiyseniz bu biraz ağır itham olur bunuda ispat etmeniz gerekir.
Öncelikle şunu belirtmek isterim;
Ben akvaryum ve balık konusunda az bir geçmişe sahibim ve geneldede birçok şeyi danışırım sorarım, özelden çok rahatsız ettiğim kimse vardır. Bu bilgilerimle özellikle böyle zor bir konuda kimseyle bir bilgi yarışınada girecek değilim, çünkü bilgim az...
Tek bir fotoğraf var dediğiniz ilangi yellow için, sanırım çekilmiş bazı videolarda vardı arkadaşlar eklemişlerdi. Videoların renginde de oynama yapılabiliyormu bilmiyorum.
Bu başlığın bizlere çok şey kazandırdığını düşünüyorum.
1. anlamıyla bu çığırtkan kimseler olmasaydı ben ilangi yellowu tanımayacaktım. ve en kötüsü bu arkadaşlar olmasaydı bu balıklar inanılmaz şekilde çoğalacaktı. Hobiciler üretecek, ithalatçılar talep olduğu için bu balıkları getirecekti. Peki bu olayların akabinde durum ne olacaktı?
Gövde rengi turuncu/kırmızı gibi olan balıklar İlangi yellow diye satılacaktı.
Bu başlık vesilesiyle artık ilangi yellow u birçok kimse gerçek anlamda tanıdı öğrendi. Ve bu balığı almak isteyen birçok kimse iyice araştırır olmuştur. Hatta ithalatını yapan firmalarda ya bu balıkları getirmiyordur veya daha az getiriyordur diye tahmin ediyorum.
Şuanda açık söyleyeyim benim ilangim olsa, bunu satıp başka bir tropheus ile yoluma devam ederim.
Eminimki büyük bir zarar etmeden bu değişikliği birçok kişi yapabilir. Hatta yavrulatanlar için hiçbir zarar olmayacağını düşünüyorum.
En son olarakda bir takım kişilerde (farklı niyetlerle) ilangi yellowu bulup, bu balığa dünya paralar verip getirmeye çalışıyordur.
Buğra, ben senin yazının daha anlaşılır olması için de bu anıyı yazdım.
Ancak şu an başlık "İki ucu çoklu değnek" gibi...
İyi desen dert, kötü desen dert olacak. Konunun misyonunu tamamladığına olan inancım da bu yüzden. Bence getirebileceği faydayı getirdi. Bazı arkadaşlar uzatalım diyor ama. Benim kapatma çabam, gerçekleri örtme çabası değil zaten. İlangi beslemiyorum, satmıyorum. Ancak uzadıkça tadı kalmayacak. Ama derseniz ki; "İlangi beslemezsin, satmazsın. Sen ne karışıyorsun?"
Valla okuması bile geriyor insanı. Bazı arkadaşların da "Yazmayacaktım ama..." ile başlayan mesajlarında belirttiği gibi; insan dayanamıyor.
Ahmet bey, koyu olarak işaretlediğim konular için hobicilerin yanılmaması ve bilinçlenmesi adına bir konu açma girişiminiz oldumu?
Birde bu konuda dönen oyunuda açıkça yazarsanız sevinirim.