Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu arada eklemek istiyorum birileri bizleri bu konuda oldukça acımasızca eleştirdi, eleştirmeyede devam ediyorlar.Hepsinin canları sağolsun.Bizler gerçekleri söylediğimiz için çok aşırı tepkiler aldık, yıpratıldık ama diğer yandanda birçok kişininde bilinçlendiğini gördükçe mutlu olduk.Birde şu konuda çok haksızlığa uğradık, çok yıpratıldık.Bizler burda kimsenin balığına kötü demedik açık konuşayım şahsım adınada kimsenin balığına kötü diyecek hakkı asla kendimde görmedim ama bazen öyle lanse edildikki bunlar ilanginin pazarını düşürüp kendi balıklarını satacaklar konumuna bile getirildik, gerçekten yazık.Şahsım adına öyle bir girişimim olsaydı beslediğim 4 tür tropheusun tamamı revaçta olan ilgi gören balıklar olurdu ama sizlerinde bildiği gibi hepsi daha az ilgi gören ve yavrularını ortalama bir kasangadan, kasakaleweden yada ne bileyim bize ilangi olarak gelen balıklardan daha zor elimden çıkaracağım türler.Burda 32 sayfadır aslında anlatılanın tek şeyin sarı balıkla bu balıkların aynı balık olmadığı ve literatüre o sarı balığın ilangi olarak girdiğiydi ama bunu anlamakta ve kabullenmekte o kadar zorlandıkki bir hobiciden çok bir ticaretçi gibi olaya yaklaştık, yazılı belgeler istedik hemde asıl kanlı canlı belgeler gözümüzün önündeyken.Ben isterdimki Burak arkadaşım gibi bu türü besleyen birkaç kişinin daha evet bu balıkları besliyoruz ama bu balıklar gerçekten o dediğiniz sarı balıklarla alakası yok, malesef diyemedik dememeyede devam ediyoruz.Aksine gerçek ilangi budur, muhteşem ilangi budur, güneş balçıkla sıvanmaz, bırakın onlara kulak asmayın gibi gibi laflar kullanıyoruz.İşte bizim hobicilik anlayışımız bu.Şimdi sizlere soruyorum tanıtım formlarında rağbet gören balıkların adı nkamba bay veya başka bir isimde olsaydı bu balıklara yine övgü dolu sözler söylemeyecek miydik?Elbetteki söyleyecektik.Bence balık güzelse beğeniliyorsa ismi ne olursa olsun aynı takdiri almalıdır.Neyse artık sağlık olsun herkesin kendi takdiridir diyorum ve şahsım adına bu konudaki misyonumu artık tamamladığımı düşünüyorum. Aldığım tepkilere, eleştirilere bir son vermek adına ve hala bu balıkların ilangi olduğunu savunan arkadaşları balıklarıyla başbaşa bırakmak adına konudan çekiliyorum ve Mehmet arkadaşım gibi şahsıma yapılan eleştirlerin dozu hakaret boyutuna kaçmadıkça yazı yazmayacağım.Zaten aynı şeyleri tekrar tekrar yazmanında bir anlamı yok.
Tanzanya’dan tüm Akvaryum.com forum ailesine ve hobici arkadaşlara sağlıklı hobiler dilerim.
Öncelikli olarak Semih arkadaşımızın sormuş olduğu soruya cevaben buradaki firmaların verdikleri cevapları sizlerle paylaşmak istedim.
İlangilerin yakalandıkları koy Zambiya hükümeti tarafından national park ilan edilmiş ve koyun ismi Francis Bay. Belirttikleri üzere ilangilerin yakalandığı koy’un çok ufak bir koy ve yaklaşık olarak kapladığı alan ise 100 – 200 m2 civarında olduğu ve Zambiya hükümetinin burada günlük avlanma bedeli olarak 1.000$ talep etmesi ayrıca aynı anda birden fazla firmanın avlanma yapması sonucu ilangilerin komşu koylara kaçıştıklarını ve ilangilerdeki popilasyonun bu yüzden bozulmuş olabileceğini düşünüyorlar. Diğer türdeki Tropheus’lerin yaklaşık olarak 4 veya 6 köy büyüklüğünde koylarda yakalandığını fakat ilangilerin ise koy olarak çok ufak alanda yakalanabildiğini ve ayrıca ve bu dalgıçların ihracatçı firmaların isteği doğrultusunda koyda farklı türde balık avlaması sonucu kaçışmaların çok daha fazla olduğunu ve Zambiya hükümetinin Francis Bay’da bir firmaya en fazla 3 gün müsaade etmesiyle avlanmayı gerçekleştirebildiklerini söylüyorlar. Tüm hobici arkadaşlarımızın bilgisine sunarım.Saygılarımla…
Yani neymiş ilangi gölde varmış daha :) buna sevindim yine bir diyer husus almanyada bazı firmalara nadiren geldiginide kanıtlamış oldu bizlere gelenlerrin ilangi olmadıgınıda ortaya koydu.
Bu kadar yazılandan sonra öyle bir harekette bulunmak kendi ipini çekmektir bana göre.Zamanın sömürgeci zihniyetinin vardı da biz mi yedik içtik mazeretlerini birileri nasıl sonlandırdıysa, çakma ilangilerin sonu da gelecek illaki.hemde normal ederine.
[/QUOTE]
[QUOTE=andoriell]Yakında yüksek memlalarda orjinal ilangi yellow gelicek galiba :). Böyle bir söylentiden uzun süredir haberim var. Bakalım görücez. İnşallah öyle bir durum yokturda biz kuruntu yapmışızdır. [/QUOTE]
[QUOTE=bjk06]Şuan bence ilangileri topluyorlar yada topladılar, ondan sonra piyasaya 300 TL gibi bir rakamla girecek, ben deyim hani benim içime öyle doğuyor göreceksiniz :))[/QUOTE]