Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.amazon.com/gp/product/images/3936027382/ref=dp_image_0?ie=UTF8&n=283155&s=books
[QUOTE=bjk06] Bu kitap elinde olan var mı en güncel bilgiler vardır sanırım.
http://www.amazon.com/gp/product/images/3936027382/ref=dp_image_0?ie=UTF8&n=283155&s=books[/QUOTE]
Çünkü bu bize düşmez.Biz profesyonel değiliz.
Saygılar...
Haydi bizler az çok kimin tecrübeli olduğunu biliyoruz da, tecrübeli dostlarımızı ciddiye alıyoruz. Ama hiç anlamayan arkadaşları da direk soğutacak bir konu oldu bence. Konu uzasın diyen arkadaşlarımın fikirlerine tabi ki saygı duyuyorum ancak tabiri caizse mesaj kirliliği yaşanıyor konuda. Konuya katılım da düştü diye düşünüyorum. Görüşlerine ve fikirlerine son derece değer verdiğim değerli kardeşim Kerem'in çabalarıyla biraz ilerleme yönünde yol katetse de, forumdaki bir çok üstadın da bu mesaj kirliliği ve spekülasyona dönük mesajlara hiç bulaşmamak adına yazmadığını biliyorum.
Sağolsun Metin Abi de katkıda bulunmak istedi ama forumda belki de hiç ihtiyacı olmayan sayılı kişilerden olmasına rağmen reklam yapmakla itham edildi. Katılmak istemeyen arkadaşları daha iyi anladım.
Yazılarından ve araştırmalarından çok faydalandığım kardeşim Kerem başta olmak üzere, gerçekten bu konuya birşeyler katabilecek tecrübe ve birikime sahip olup da, bunları bizimle paylaşan değerli akvarist ağabeylerime ve dostlarıma kendi adıma teşekkür ediyorum.
Bu arada bu aralar çok yazı yazdığımı ve bu yazılarımın hiçbirinin İlangilerle veya konunun amacıyla ilgili olmadığını farkettim. Bu nedenle de konuya hakim ve gerekli tecrübeye sahip biri olmadan attığım mesajlar için de (bu mesaj da dahil) hepinizden özür diliyorum. Konuya katacak başka birşeyim olmadığı için de, bundan sonra mesajları okumakla yetineceğim.
Saygılar, selamlar...
Saygılar herkeze.
Arkadaşlar inanın reklam yaptığıma dair yazıyı okuduğumdan beri bu hobi için yaptığım herşey için yardımlar için malesef çok kızdım kendime. Halen bilirkişi kesilipte bırakın tür ayırmayı dişi,erkek ayırımı yapamayan,balıkların yaşam şartlarını,sorunlarını ve bu durumda neler yapılabileceğini bilmeyipte ahkam kesenlerin olduğu bir ortamda kendi adıma kesinlikle bu günden itibaren hiç bir konuya ve soruna yardıma katılmama kararı aldım.Malesef beni reklam yapmakla suçlayan arkadaşımız Sırf reklam olmasın diye imzamdaki balık türlerini kaldırdığımı ve formda tanıtım bölümündeki açtığım konuya israrlara rağmen reklam olmasın diye artık resim yayınlamayacağımı yazdığımı beni biraz araştırşa öğrenebilecekti.Veya beslediğim balıkların yavrularını çok uzun bir süredir sırf insanlar yanlış tanımasınlar,evime herkesi sokmamak adına sadece bir kişiye verdiğimi,kıramayıpta yavru verdiğim kişilerede çok sembolik piyasanın altında fiyatlarla verdiğimi,senede 2 kez karnesi iyi olan ve hobiye meraklı 2 kardeşimize sırf reklam olmasın diye adımın açıklanmasını istemeden yavru hediye ettiğimi öğrenebilirdi.Saatlerce büyük bir zevk alarak insanlara tel.veya msj.şeklinde bilgi paylaşımı ve sorunları hakkında hergün uğraşıyorum ama malesef Avrupalının videolarının yayınlanmasının reklam olmadığı,bizlerin konuya yardımcı olsun diye yayınladıgımız videoları reklam kabul eden zihniyetlerin olduğu bir ortamda malesef boşa uğraşmışım diye kabül ediyorum.
Bu saatten itibaren bu konu ve formdaki hiç bir konu ve sorun hakkında müdahale etmeyeceğimi veya cevap vermeyeceğimi,yorum dahi yapmayacağımı ortamı reklamsız daha iyi bilenlere bıraktığımı saygılarımla bildiriyorum.Tüm hobici arkadaşlara sağlıklı balıklar dilerim.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Çağdaş 78]Arkadaslar Türkiye'de Metin abi gibi ancak 2-3 tane daha tropheus duayeni ancak cıkar. Ve biz bu değerleri kıracak kadar yorum yapıyorsak dönüpte arkamıza bi bakmamız gerekir. Bu insanlar Türkiyemizde tropheusun yerini bulmasını sağlamıs kişilerdir ve saygıyı gercek anlamda hakediyorlar. Lütfen yazısını alıntı yaparak elestirmeyelim.
Çünkü bu bize düşmez.Biz profesyonel değiliz.
Saygılar...
[/QUOTE]
[QUOTE=bjk06]Metin abi , Mehmet bey de doğruların ve gerçeklerin anlaşılması için 30 sayfadır yazıyordu belki sizi tam olarak tanımadığı için yazmış olabilir ama o da tarafsız ve yanlı yorum yapanlara karşı bu başlığı da açarak onca kişiy bir bakıma da aydınlatılmasını sağladı. Yani bazılarına göre ters olsa da faydalı bir olaya değenerek herkez görüşlerini yazma fırsatı buldu burda.
Öncelikle şunu düşünmenizi isterim Metin bey, ilangilerini bu konuya değilde işte ilangi yellow budur diyip bir konu açıp güncel resimler şu sayfada vs. deseydi bu konudan çok daha fazla tanıtım yapmış olurdu. Ama o bu yolu tercih etmemiş sebebide reklam olmasın diye (sanırım) Burayada videoyu paylaştıktan sonrada neden eklediğini yazmış.
Metin bey, sizdende ricam yardım etme isteğinizi kaybetmemeniz. Bazen yanlış şeyler yazabiliyoruz ama yardım etmeniz azalırsa genel anlamda iyi olmayacaktır. Çünkü birçoğumuz tanıtım konularında aktifken, balıklarım ölüyor yardım edin konularını sadece okuyarak geçiyoruz!
Bu konunun aktif kalmasını isterdim ama Konings in soruya verdiği cevabı gördükten sonra fikrim değişti. Güven abiyede gelen cevaptan sonra yazdığı mesaj için teşekkür ediyorum.
Sevgili Add Konings, gövdesi kırmıza yakın olanların türü ne demezlermi adama
Neyse ben zaten akvaryum ve balıklar konusunda hepinizden tecrübesiz olduğum için bu şekilde ahkam kesmemide mağzur görünüz. Yanlız arada Konings'e bile hesap sormuş gibi olmuşum
Arkadaşlar inanın reklam yaptığıma dair yazıyı okuduğumdan beri bu hobi için yaptığım herşey için yardımlar için malesef çok kızdım kendime. Halen bilirkişi kesilipte bırakın tür ayırmayı dişi,erkek ayırımı yapamayan,balıkların yaşam şartlarını,sorunlarını ve bu durumda neler yapılabileceğini bilmeyipte ahkam kesenlerin olduğu bir ortamda kendi adıma kesinlikle bu günden itibaren hiç bir konuya ve soruna yardıma katılmama kararı aldım.Malesef beni reklam yapmakla suçlayan arkadaşımız Sırf reklam olmasın diye imzamdaki balık türlerini kaldırdığımı ve formda tanıtım bölümündeki açtığım konuya israrlara rağmen reklam olmasın diye artık resim yayınlamayacağımı yazdığımı beni biraz araştırşa öğrenebilecekti.Veya beslediğim balıkların yavrularını çok uzun bir süredir sırf insanlar yanlış tanımasınlar,evime herkesi sokmamak adına sadece bir kişiye verdiğimi,kıramayıpta yavru verdiğim kişilerede çok sembolik piyasanın altında fiyatlarla verdiğimi,senede 2 kez karnesi iyi olan ve hobiye meraklı 2 kardeşimize sırf reklam olmasın diye adımın açıklanmasını istemeden yavru hediye ettiğimi öğrenebilirdi.Saatlerce büyük bir zevk alarak insanlara tel.veya msj.şeklinde bilgi paylaşımı ve sorunları hakkında hergün uğraşıyorum ama malesef Avrupalının videolarının yayınlanmasının reklam olmadığı,bizlerin konuya yardımcı olsun diye yayınladıgımız videoları reklam kabul eden zihniyetlerin olduğu bir ortamda malesef boşa uğraşmışım diye kabül ediyorum.
Bu saatten itibaren bu konu ve formdaki hiç bir konu ve sorun hakkında müdahale etmeyeceğimi veya cevap vermeyeceğimi,yorum dahi yapmayacağımı ortamı reklamsız daha iyi bilenlere bıraktığımı saygılarımla bildiriyorum.Tüm hobici arkadaşlara sağlıklı balıklar dilerim.[/QUOTE][QUOTE=emrbilgin]Mehmet bey, ne sizi nede Metin bey i tanıyorum. İzlenimim forum üzerinde okuduğum mesajlar.
Öncelikle şunu düşünmenizi isterim Metin bey, ilangilerini bu konuya değilde işte ilangi yellow budur diyip bir konu açıp güncel resimler şu sayfada vs. deseydi bu konudan çok daha fazla tanıtım yapmış olurdu. Ama o bu yolu tercih etmemiş sebebide reklam olmasın diye (sanırım) Burayada videoyu paylaştıktan sonrada neden eklediğini yazmış.
Metin bey, sizdende ricam yardım etme isteğinizi kaybetmemeniz. Bazen yanlış şeyler yazabiliyoruz ama yardım etmeniz azalırsa genel anlamda iyi olmayacaktır. Çünkü birçoğumuz tanıtım konularında aktifken, balıklarım ölüyor yardım edin konularını sadece okuyarak geçiyoruz!
Bu konunun aktif kalmasını isterdim ama Konings in soruya verdiği cevabı gördükten sonra fikrim değişti. Güven abiyede gelen cevaptan sonra yazdığı mesaj için teşekkür ediyorum.
Sevgili Add Konings, gövdesi kırmıza yakın olanların türü ne demezlermi adama
Neyse ben zaten akvaryum ve balıklar konusunda hepinizden tecrübesiz olduğum için bu şekilde ahkam kesmemide mağzur görünüz. Yanlız arada Konings'e bile hesap sormuş gibi olmuşum
[/QUOTE]