Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar bakın kimsenin elinde geçerli bir kanıt yok. Madem bilgilerinize bukadar güveniyorsunuz. Paylaşın belgeleri. Sizin sözleriniz doğru olabilir. Ama kanıt olarak geçerli değil. Ben gözümle görmeden okumadan inanmam. Varsa adamın böyle resmi bir açıklaması yayınlayın. Yoksa olmayan şeyin savunması olmaz. Şu çevirmiş bu çevirmiş çok sağlam bir dayanak değil.
Gerçekten harika bir fikir! Bu işin sonu gerçekten bilimsel bir refereans haline gelebilir.Ama sorulacak tek soru sarı gövde olmamalı, balıkların bakımının bu sararma üzerindeki etkisi, balığın yaşının keza, bir ilanginin 7/24 sapsarı gezip gezmediği , balıkların kırılıp kırılmadığı yani kırma ilangi mi saf chilangi mi vb bu soruların cevaplarını okuyan herkesin aklında hiç ama hiç soru işareti kalmamalı hiç kimse bol keseden atmamalı...
Bizimde bahsettiğimiz şey bu. Ortada o kişinin ağzından böyle birşeyler çıktığına dair herhangibir kanıt yok. Eğer o vatandaşa ulaşıp böyle bir soru sorma şansınız varsa sizi canı gönülden destekliyorum.Ancak halihazırdaki dayanaklarınız tamamen geçersiz.
Arkadaşlar bakın kimsenin elinde geçerli bir kanıt yok. Madem bilgilerinize bukadar güveniyorsunuz. Paylaşın belgeleri. Sizin sözleriniz doğru olabilir. Ama kanıt olarak geçerli değil. Ben gözümle görmeden okumadan inanmam. Varsa adamın böyle resmi bir açıklaması yayınlayın. Yoksa olmayan şeyin savunması olmaz. Şu çevirmiş bu çevirmiş çok sağlam bir dayanak değil.
[/QUOTE]Ahmet Bey; öncelikle bu konu açıldığından beri tek istediğim o hergün wild caught, f0 ibareli ilangi tankı tanıtımlarındaki balıkların piyasaya yayılmasını istememem, ya ne diyeyim ilangi yellow olmayan balıklar için ooo süperrmiş balıklarınız harikaymış diye pohpohlamak kimlere yakışır?Sadece şu sitede tanıtımı yapılan ilangilerden bahsediyorum hangisi ilangi yellow ? Benim bir kaybım yok ilangide beslemiyorum ,ileride beslemek istersem safkan özelliklerde balık bulmak için yazıyorum buraya , ilangi yellowun rengi limon sarısı parlaklığındaki sarıdır daha ötesini tartışmak mantıklımı sizce?Memlekette madem 5-6 kişide gerçek ilangi var ozaman onlar yaysın yavrularını , bende beslemeye karar verdiğimde seve seve gerçek ilangilerden alırım,ama şuan hergun tanıtımı yapılan balıklardan hangisi kalitesini istediğimiz balık. Hem kim ne için alınıp darılıyor;anlamış değlim , beslediğin balık ilangi yellow dur ya da değildir, beyaz ile siyah kadar net bir durum.Ben piyasaya gerçek ilangi yellow yayılana kadar çığırtkanlık yapmaya razıyım.Beni razı olmacağım birşeyle kandıracak insana hayır beni kandırmaya hakkın yok demek mi çığırtkanlık?Sonuna kadar limon sarısı ilangi ((:
[QUOTE=andoriell]
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Herkes kendi beslediği türün grup olarak fotoğraflarını koysa ne güzel olurdu. Kimin ne amaç uğruna çırpındığıda ortaya çıkardı. İlangilere laf atan herkesin farklı türleri var ve yavrularını satışa koymuşlar.İlangi kadar çabuk satılmıyor tabiki. Ama şuan olan bir trend .Kimi gerçekten rengine hayran olur alır. Kimide üreteyim yavrusunu satayım diye. İlla ki bir gün gelecek ilangininde dubuosiden ikoladan farkı kalmıcak. Ama bunun doğal olarak gerçekleşmesi gerekli. Binbir türlü hikaye anlatıp karalama kampanyalarıyla değil.Ben bu balığın adı şırınga dahi olsa beğeniyorum ve alıyorum. Adını değiştirin ne farkader yani. İlangi olmasın şırınga olsun. Ayrıca ülkemizde bir sürü tanganyika göl bilimci varmış. Gözlerim yaşardı.2 yıldır türkiyede olan bir tür hakkında ne kadar çok bilgiye ulaşıldı. Bantı olmayan dubuosilere dubuosi diyen kişiler insanların saf kan balıklarına laf atıyorlar.Gölden gelen balıkla 3 göbek atlamış torunu bir olur mu Allah aşkına.Elbette renk farkları oluşacak. Öyle olsa neden herkes f0 balık alıcam diye uğraşıyor.Neden f1 balıkla bile f0 ın arasında görüntü farkı oluyor. Gölden gelen dubuoside 2 cm bant oluyor. En kral yerli üretim dubuoside 1 cm olan bantı düzgün dubuosim var diye hava atıyor. F0 ikola ile yerli üretim ikola bir mi?Hangi babayiğit diyebiliyor aynılar diye.Elinizi vicdanınıza koyun. En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.
[/QUOTE][QUOTE=KILIÇ] [QUOTE=andoriell]
En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.
[/QUOTE][QUOTE=RESPECT] İlangiyi bitirmeye çalışanlar var diye imada bulunmak ve insanları zan altında bırakmaya çalışmak çok komik, ilangi bir efsanedir, her tropheus severin gönlünde tahtı vardır ancak ortadaki balıkların çoğu ilangi değil işte, kimsenin hatrı için bu devrana oh çok güzel maşallah! denilecek bi durum yok ortada. Alınan alınsın satılan satılsın, Tebrikler Zeuss tebrikler Cobra.
[/QUOTE]
[QUOTE=andoriell]Burada ilangiyi savunanlar forumdaki her balık ilangidir demiyor. Elbette çakma çukma kırma balıklar var. Ama burada çığıtkanlık yapan arkadaşların % 90 ı türkiyede ilangi türünün bulunmadığını söylüyor ve savunuyor. Hayatında görmüşlerya o dedikleri ilangilerden. Allah için ya 1 tane foto var 1. başka ne dayanakları var. Ayrıca fotoğraf gölden bile değil. Akvaryumdan çekilmiş. Adam belki oynadı rengiyle. Işıklandırmadan öyle çıktı belki, . Ne var elinizde afrikalılar ilangi türünün soyu kurudu diye genelge mi yayınladı. Dün tanıtımlarda abi seninki orjinal ilangi süper ooo diyenler bugün burada neler söylüyorlar. Allah insanı şaşırtmasın.[/QUOTE]
Balık olayından ,fikirlerin paylaşılmasından kişisel çatışmaya döndürme çabanızza helal olsun .[/QUOTE]