Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
Konu tartışmaya gidip kapanırsa yeni yeni insanların bu konuyu görme ihtimali bitecek. Bu sebeple mesajlarımıza dikkat edip yukarıdaki mesajın cevabı beklenmeli diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=ruffles05]Yok buğra abi yanlış anlaşıldım benim tezim falan yok.Ama add koningsin bu lafı söylediğini örneklemek için bu link verilmişti, bu adam add koning bunu söyledi demiş, ama delinin biri ortaya bir taş atmış izlenimi veriyor bu adam.Amacım gerçekten add koning bunu söylediyse hadi arkadaşlar sarı mı yalan oldu internette bakarsınız bundan sonra hoppaa dememiştir mutlaka. Bu yazının arkası ve önü vardır mutlaka. Ben bunu merak ediyorum. Eğer sadece ama sadece bu adam bakın arkadaşlar add konings bunu demiştir diyorsa ve add konings bunu dememişse işte o zaman tatlı su kurnazını bulduk galiba.
[/QUOTE]
Kerem beyin dedigi bizim hobimizi çok ileriye alıcak bir düşünce.
[QUOTE=ZeUss] [QUOTE=andoriell]
Herkes kendi beslediği türün grup olarak fotoğraflarını koysa ne güzel olurdu. Kimin ne amaç uğruna çırpındığıda ortaya çıkardı. İlangilere laf atan herkesin farklı türleri var ve yavrularını satışa koymuşlar.İlangi kadar çabuk satılmıyor tabiki. Ama şuan olan bir trend .Kimi gerçekten rengine hayran olur alır. Kimide üreteyim yavrusunu satayım diye. İlla ki bir gün gelecek ilangininde dubuosiden ikoladan farkı kalmıcak. Ama bunun doğal olarak gerçekleşmesi gerekli. Binbir türlü hikaye anlatıp karalama kampanyalarıyla değil.Ben bu balığın adı şırınga dahi olsa beğeniyorum ve alıyorum. Adını değiştirin ne farkader yani. İlangi olmasın şırınga olsun. Ayrıca ülkemizde bir sürü tanganyika göl bilimci varmış. Gözlerim yaşardı.2 yıldır türkiyede olan bir tür hakkında ne kadar çok bilgiye ulaşıldı. Bantı olmayan dubuosilere dubuosi diyen kişiler insanların saf kan balıklarına laf atıyorlar.Gölden gelen balıkla 3 göbek atlamış torunu bir olur mu Allah aşkına.Elbette renk farkları oluşacak. Öyle olsa neden herkes f0 balık alıcam diye uğraşıyor.Neden f1 balıkla bile f0 ın arasında görüntü farkı oluyor. Gölden gelen dubuoside 2 cm bant oluyor. En kral yerli üretim dubuoside 1 cm olan bantı düzgün dubuosim var diye hava atıyor. F0 ikola ile yerli üretim ikola bir mi?Hangi babayiğit diyebiliyor aynılar diye.Elinizi vicdanınıza koyun. En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.
[/QUOTE][QUOTE=KILIÇ] [QUOTE=andoriell]
En başta konuyu açan kişi olarak siz grup halinde kasakalawelerinizin fotoğrafını koyar mısınız ? Mehmet bey.
[/QUOTE][QUOTE=RESPECT] İlangiyi bitirmeye çalışanlar var diye imada bulunmak ve insanları zan altında bırakmaya çalışmak çok komik, ilangi bir efsanedir, her tropheus severin gönlünde tahtı vardır ancak ortadaki balıkların çoğu ilangi değil işte, kimsenin hatrı için bu devrana oh çok güzel maşallah! denilecek bi durum yok ortada. Alınan alınsın satılan satılsın, Tebrikler Zeuss tebrikler Cobra.
[/QUOTE]
[QUOTE=andoriell]Burada ilangiyi savunanlar forumdaki her balık ilangidir demiyor. Elbette çakma çukma kırma balıklar var. Ama burada çığıtkanlık yapan arkadaşların % 90 ı türkiyede ilangi türünün bulunmadığını söylüyor ve savunuyor. Hayatında görmüşlerya o dedikleri ilangilerden. Allah için ya 1 tane foto var 1. başka ne dayanakları var. Ayrıca fotoğraf gölden bile değil. Akvaryumdan çekilmiş. Adam belki oynadı rengiyle. Işıklandırmadan öyle çıktı belki, . Ne var elinizde afrikalılar ilangi türünün soyu kurudu diye genelge mi yayınladı. Dün tanıtımlarda abi seninki orjinal ilangi süper ooo diyenler bugün burada neler söylüyorlar. Allah insanı şaşırtmasın.[/QUOTE]
Bakın arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım. Burada aksini savunan herke daha önceki yazılarda hiç ilangi yellow olmadığını yazdı. Zaten bizim tartıştığımız şey bu. Her tanıtılan balık ilangi yellow değildir. Ancak bu değildir ki Türkiyede ilangi yellow yok. Orjinal tür dediğiniz balığın hakkındanki özellikler. Kadife kafa sapsarı vücut. Bi tanede fotoğraf. Konuyu baştan sona okudum sayılır. Ama kulaktan dolma bilgiler haricinde ad koning denen adamın herhangi bir orjinal makalesi,röportajı yok. Varsa ön sayfalarda lütfen link atında okuyalım. Benim sınavlarım var çok detaylı araştıma yapamıcam.
[QUOTE=andoriell] Ben batı olmayan dubuosilerin orjinal dubuosi olmadığını kastetmedim burada. Cümlemi tam olarak anlayamamışsınız. Balıkların gölden sonraki soylarında çok büyük farklılıklar olmaya başladığını anlatmak istedim. Ama her ne hikmetse konuştuklarım hep farklı taraflara çekiliyor.
Bakın arkadaşlar birbirimizi kandırmayalım. Burada aksini savunan herke daha önceki yazılarda hiç ilangi yellow olmadığını yazdı. Zaten bizim tartıştığımız şey bu. Her tanıtılan balık ilangi yellow değildir. Ancak bu değildir ki Türkiyede ilangi yellow yok. Orjinal tür dediğiniz balığın hakkındanki özellikler. Kadife kafa sapsarı vücut. Bi tanede fotoğraf. Konuyu baştan sona okudum sayılır. Ama kulaktan dolma bilgiler haricinde ad koning denen adamın herhangi bir orjinal makalesi,röportajı yok. Varsa ön sayfalarda lütfen link atında okuyalım. Benim sınavlarım var çok detaylı araştıma yapamıcam.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gezinirken BULDUM isveçli bir adamın ilangileri bir bakın.
İyide Mehmet kardeşim hani yazılar nerde? Linkler nerde? . Ben daha önceki yazılarımda adamın tüm makalelelrinin olduğu siteyi attım. Baktım baya bi yok öyle bir yazı. Ve gölün birebir taklit edilmeside çok saçma. Adı üstünde taklit.Birebir olma ihtimali yok.Ha akvaryumdaki ortamdan elbette kat ve kat iyi olacaktır. Ama o gölün ve ortamın birebir aynısı olamaz. Öyle olsa tropheusların her türü gölün heryerinde bulunurdu. Her türün kendine has bölgeleri var.
şimdi 2 ci ve 6 fotoğraf tamamen sarı mı oluyor?